четвртак, 30. јануар 2020.

Buč Kesidi nominovani za IMPALA evropski nezavisni album godine


 
Album 'Euforija' benda Buč Kesidi beleži nove uspehe. Album je nominovan za prestižnu nagradu IMPALA nezavisni evropski album godine koje dodeljuje najveće udruženje nezavisnih izdavača Evrope IMPALA. Album je u konkurenciji sa 22 izdanja iz Evrope, među kojima su i J.R. August (Hrvatska), Seine (Slovenija), i Bernay’s Propaganda (Makedonija). Nominovane za naš region izabrali su članovi Runde, Regionalnog udruženja nezavisnih izdavača a originalno saopštenje u vezi sa nominacijama možete naći na sledećm linku: http://runda.online/j-r-august-seine-buc-kesidi-i-bernays-propaganda-nominirani-za-impala-europski-indie-album-godine/ 





Nominacija za album godine bendu Buč Kesidi dolazi posle rasprodatog koncerta u Zagrebu proteklog vikenda, uspešnom nastupu na Eurosonic festivalu Holandiji ali i rasprodatim koncertima širom regiona, krunisanim sa dve rasprodate sale Amerikana u beogradskom Domu omladine.

Album 'Euforija' objavljen je krajem prošle godine za izdavačku kuću Kontra, a sa albuma su se vć izdvojili hitovi  "Nema ljubavi u klubu", "Đuskanje ne pomaže",  "TIHO" i ''Subota''.

10/10 Ravno do dna, 9/10 Balkanrock, 5/5 Esspreso, 4/5 Muzika.hr9/10 StereoArt Magazin, Ziher.hr samo su neke od ocena novog albuma benda. 





Album Euforija se našao na svim relevantnim listama najboljih izdanja iz 2019. godine među kojima su i Muzika.hr, Singl godine po izboru publike BalkanrockaBalkanrock - 25 najboljih albumaBeehype - Best albums 2019Tegla.rs - Hit godineMuzika je Zvonko Radost - najbolji singl godine, Before After, Balkan Rock - 10 najbojih regionalnih singlova, Muzika.hrStereo Art - singlovi godine, Helly Cherry - 50 najboljih izdanja, Highway star magzine, Oblakoder...


Sledeća stanica za bend je nastup na Ment festivalu u Ljubljani, gde će nastupiti na najvećem regionalnom showcase festivalu, a bend očekuje i uzbudljivo festivalsko leto na novim datumima turneje koje ćemo objaviti uskoro. 




Potvrđeni datumi:

 
06.02. - Ment, Orto bar
07.02. - Nigdjezemska, Zadar
08.02. - Merlinka festival, Kino Bosna, Sarajevo
03.04. - Impuls festival, Rijeka
13.07. - Exit festival, Novi Sad
3-06.08. - Ferragosto Jam, Orahovac
 

Нема коментара:

Постави коментар