уторак, 14. јануар 2020.

NOVA knjiga Milana B. Popovića - PESMA BUNCA I PLAČE- DOPUNJENO IZDANJE!



Upravo je objavljena nova knjiga PESMA BUNCA I PLAČE- DRUGO DOPUNJENO IZDANJE, pesnika, novinara, književnog i muzičkog kritičara, publiciste i kolumniste, Milana B. Popovića iz Beograda. Nova korica knjige je rad ilustratora i muzičara Jakše Vlahovića.

Knjiga PESMA BUNCA I PLAČE je šesta knjiga ovog plodnog poetskog autora. I u njoj je prisutan ispovedni ton, gotovo pravoslavno religijski, ali ne treba zanemariti ni buntovni, prkosni kod i ove Popovićeve knjige. Knjiga je za razliku od prve četiri knjige koje je objavila NARODNA KNJIGA/ALFA iz Beograda, objavljena kao Autorsko izdanje. Tačnije, drugo dopunjeno izdanje od prvenca iz 2017.godine.

"Milan B. Popović nije od juče. Milan B. Popović je pjesnik, pisac i novinar već dugo vremena. Milan B. Popović zna sa riječima jer ih jako dobro poznaje. Poznaje njihovu snagu, njihovu povremenu veličanstvenost ali i njihovu dubinu. Poznaje njihov hod po ulicama i među ljudima. Poznaje kada ih viču pjevači i pjevaju pjevači. Poznaje i kada tješe tužne i nasmijavaju usamljene. ''Pesma – bunca i plače'' je vapaj Milana Popovića za susret sa njegovim stihovima kojisu drugačiji jer su neskriveno veliki, iskreni i pomno promišljeni.  Kao da ih je devet mjeseci držao u sebi i napokon porodio pa ih sada svima s ponosom pokazuje. Ma koliko ga veselili toliko ga i brinuli. U nekom drugom svemiru, u nekoj drugoj priči, na nekom drugom mjestu na svijetu, Milan B. Popović bi bio cijenjen pjesnik kojega bi i susjedi sa poštovanjem pozdravljali, a mladi dolazili slušati njegovi stihove iz njegovih usta. Na žalost, vrijeme i mjesto koje nas je zateklo u ovom životu prisilile su da Milan B. Popović diše kroz svoje stihove kako bi mogao živjeti zbog čega mu treba posvetiti dužnu pažnju i poštovati njegovu želju za postojanjem kroz poeziju. Snažnu, veliku i iskrenu!" smatra Dubravko Jagatić

Нема коментара:

Постави коментар