уторак, 28. јануар 2020.

Програми у подне у Културном центру Београда




Галерија Артгет, Трг републике 5/1
Четвртак, 30. јануар у 12.00  АРТ БРАНЧ - МАЈНДФУЛНЕС ДУШАН ВУЛОВИЋ
Петак, 31. јануар у 12.00  Alone Together - концерт из циклуса „ЏЕЗ У ПОДНЕ“

АРТ БРАНЧ - МАЈНДФУЛНЕС ДУШАН ВУЛОВИЋ
 
Живимо у култури континуиране дисперзије страха и сензација које збуњују.
Никада у историји човечанство није имало више могућности да комуницира, да се размени, да се конектује. Упркос томе, данашњи човек никада није био више удаљен од себе, сопстевног тела, околине и других људи, од своје суштинске потребе. Мајндфулнес је секуларна медитативна пракса, а израз је тешко превести на наш језик, у значењу превод је „свесна пажња“ или “ присутност“. Тренутно сматра се најистраживанијом методом у свету.  У протеклих десет година спроведено је на хиљаде експеримената и мерења која испитују колико је редовно конектовање са самим собом и прихватање тренутка као једине реалности потребно данашњем човеку. Душан Вуловић је креативни стратег и комуникацијски експерт.
 

Alone Together - концерт из циклуса „ЏЕЗ У ПОДНЕ“ Културни центар Београда у сарадњи са џез одсеком Музичке школе Станковић у 2020. години започиње нови циклус концерата ЏЕЗ У ПОДНЕ у оквиру кога ће се у Галерији Артгет представљати најбољи средњошколци џез одсека Станковића са гостима, сваког последњег петка у месецу.

Нова читања џез класика у јануару – концерт под називом Alone Together, интерпретираће ученици Филип Сокач, Мила Милачић, Олга Машић, Часлав Шеховић, Душанка Ђоковић, Милија Пауновић, Григорије Аврамовић и Данило Јаковљевић. Ученике је припремио проф. Иван Радивојевић, који је и специјални гост концерта.


Више о концерту прочитајте овде.

Улаз је слободан.

Нема коментара:

Постави коментар