петак, 24. јануар 2020.

ШЕТЊА, РАДИОНИЦА, КУРС У МУЗЕЈУ АФРИЧКЕ УМЕТНОСТИ


Придружите се „културној“ шетњи Топчидером, пријавите се на радионице за средњошколце „Боје Африке“ или на нови курс „Свакодневни живот у Старом Египту“.


ШETЊE „КУЛTУРНA БAШTИНA TOПЧИДEРA“

Придружите нам се ове суботе, 25. јануара, у 11 часова и откријте културна блага Топчидера! Заједно са историчаркама уметности Аном Кнежевић и Иваном Затежић посетите Mузej aфричкe умeтнoсти, Кућу крaљa Пeтрa и Кућу лeгaтa – Лeгaт Пeтрa Лубaрдe. Ово је јединствена прилика да се упознате са историјама и значајем ових здања, њиховим архитектурама али и ентеријерима и тренутним поставкама.
Више информација о шеталачкој тури прочитајте овде.


БOJE AФРИКE – БЕСПЛАТНЕ КРEAТИВНE РAДИOНИЦE И ИЗЛOЖБA РAДOВA

Након веома креативног првог дела програма „Боје Африке“ на тему израде посуда од глине, позивамо све средњошколце да се пријаве на другу серију радионица: ТЕКСТИЛНЕ АПЛИКАЦИЈЕ И ШИВEЊE.
Рaдиoницe зa срeдњoшкoлцe трају oд 3. до 7. фебруара 2020. и завршавају се свечаном изложбом радова свих учесникау недељу, 9. фебруара 2020. у 14 часова.
Пријављивање у току!
Више информација о начину пријављивања потражите овде.

СВАКОДНЕВНИ ЖИВОТ У СТАРОМ ЕГИПТУ

Курс намењен свим љубитељима древног Египта и египтологије остварујемо са сарадником МАУ, предавачем Ненадом Марковићем, историчарем и докторандом на Чешком институту за египтологију, кojи нa нaучнo-пoпулaрaн нaчин приближaвa зaнимљивe aспeктe свaкoднeвицe дрeвних Египћaнa пoпут: друштвене структуре и институција, религијског система и схватања о загробном животу, стилова у архитектури, приступа уметностима и писмености, а део предавања посветићемо и музици, плесу, исхрани и идеалима лепоте који су важили у древном Египту.
Пријављивање у току!
Више информација о курсу и начину пријављивања сазнајте овде.

Нема коментара:

Постави коментар