петак, 12. мај 2017.

"Sendi bičz of Mars" u Bitef teatru



Svoje utočište kao beg od surove realnosti, petoro adolescenata i jedan zalutali “veteran”, pronašli su u  mračno zagušljivoj igraonici, po imenu “Katakomba 24/7”. Razbacujući se satima  slobodno neiskorišćenog vremena, jednoga dana ostaju bez interneta pa zatim i struje, a da stvar bude još zanimljivija, napolju počinje oluja koja ih neminovno primorava čekanju skrštenih ruku. 

Iznenada se u igraonici pojavljuje devojka po imenu Marija, koja traži sklonište od oluje. Sve bi prošlo u najboljem redu, da svaki od naših junaka na jedan odredjen način nema problem u “muško ženskom” odnosu pa čak i  bezazlenom  razgovoru  sa suprotnim polom. Boža ne zna kada je pravi trenutak da poljubi devojku dok Kolumbo ne može čak ni  da započne konverzaciju sa njima. One su za njega jednostavno bića sa druge planete. Satara nije svestan  da mu je jedna devojka zapravo dovoljna dok oženjeni Čiča laže sebe već godinama, da još nije pronašao “osobu svog živbota”. 

Za sam kraj, ostali su Vukan koji ne razume istinsko postojanje žena kao i  Veseli, koji zbog svojih strahova na jedan frigidan način, ne može da ima zdrav odnos sa svojom devojkom. Upravo Marijinim ulaskom, počinje moralni sukob naših “gejmera”, koji direktno bivaju izloženi iskušenjima novog člana ove “utopije”. Tokom predstave oni bivaju izloženi najvećim iskušenjima u svome životu i polako  otkrivaju surove  tajne , koje se kriju  iza već pomenute oluje, tačnije njihovih života!

 
Reditelj Pavle Terzić  kaže:

"Svaki adolescent tokom faze odrastanja prolazi kroz različite periode, pa samim tim pronalizi  odredjene vrste  “ventila”  koji mu pomažu da barem na trenutak ode u taj neki, da ga nazovem drugi, odnosno prividno bolji svet. Jedini je problem, kada nam taj svet postane zanimljiviji, konkretniji  i realniji od onog  pravog. Danas se nalazimo u vremenu kada  je internet omogućio, da nam se sve nalazi na  dohvat ruke pa je samim tim, sve više mladih ljudi, koji sate, pa čak i dane provode na internetu ili prosto smisao odrastanja  pronalaze, igrajući igrice u nedogled. Tehnologija je toliko napredovala , da će vrlo brzo stvarni svet biti zamenjen virtualnim dok će odlazak  u park, šetnju, na putovanje, običan ručak sa prijateljem  ili čak izlazak sa devojkom  doslovno biti virtualizovan  i doveden na sam tehnološki vrhunac. Nažalost, to će život i njegov smisao daleko unazaditi , pa će sam kontekst socializacije biti doveden pod znak  pitanja. Upravo iz tog razloga, predstava “Sendi bičz of Mars”, na jedan farsično tragičan način pokušava dočarati sudbinu “izgubljenih generacija” odnosno mladih ljudi koji su ostali bez kompasa i zalutali u mrak iz koga ne mogu pobeći."



Produkcija Fakultet dramskih umetnosti predstavlja:


16. MAJ, 20H,  U BITEF TEATRU

 “Sendi bičz of Mars”

Režija: Pavle Terzić 
Scenografija:Miloš Todorović
Kostimografija: Katarina Samohin 





Igraju: Nedim Nezirović, Marko Grabež, Miloš Vlalukin, Saša Nićiforović , Marko Pavlović, Nikola Štrbac , Dunja Stojanović  Kolumbo - Nedim Nezirović

Boža - Marko Grabež
Čiča - Miloš Vlalukin
Satara - Saša Niciforović
Vukan - Marko Pavlović
Veseli - Nikola Strbac 
Marija - Dunja Stojanović


Нема коментара:

Постави коментар