понедељак, 8. мај 2017.

Saradnja između Narodnog pozorišta i Pučinijeve Fondacije




U Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu potpisan protokol o saradnji između Fondacije Festival Pucciniano di Torre del Lago i Narodnog pozorišta u Beogradu. Ove dve ustanove imaju u planu značajne inicijative umetničke i kulturne razmene, među kojima je i jedno izdanje prestižnog Festivala Torre del Lago u Beogradu. Predsednik Fondacije, Maestro Alberto Veronezi, i upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu, Maestro Dejan Savić, izrazili su zadovoljstvo zbog potpisivanja ovog značajnog protokola koji otvara konkretne mogućnosti saradnje na polju operske muzike, a prvenstveno kada su u pitanju opere Đakoma Pučinija, kompozitora 20. veka čije opere su najviše izvođene u svetu.






Direktor Italijanskog instituta za kulturu, Davide Skalmani, pohvalio je početak saradnje dvaju ustanova čime se potvrđuju centralno mesto koje italijanska muzika zauzima u Beogradu i mogućnosti saradnje sa najvećim srpskim institucijama u oblasti kulture.

Danas je u Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu potpisan protokol o saradnji između Fondacije Festival Pucciniano di Torre del Lago i Narodnog pozorišta u Beogradu.
Danas je u Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu potpisan protokol o saradnji između Fondacije Festival Pucciniano di Torre del Lago i Narodnog pozorišta u Beogradu. -

Нема коментара:

Постави коментар