четвртак, 11. мај 2017.

Концерти Музичке школе „Станковић” на Калемегдану

 

Посетиоци Калемегдана и ове године биће у прилици да уживају у музици младих уметника – ученика Музичке школе „Станковић”, који ће се представити у Музичком павиљону на седам концерата током маја и јуна. 

 

Први концерт одржаће ученици Гудачког одсека ове школе заједно са својим колегама на класичној гитари данас, 11. маја, од 19 часова.


Млади уметници ће се овом приликом представити раскошним концертним програмом, а посетиоци ће бити у прилици да чују добитнике мноштва награда на домаћим и интернационалним музичким такмичењима, као и будуће студенте бостонског „Берклија”  и Краљевског колеџа у Мадриду. 

 

Богат програм овог концерта укључује дела од Баха, Ботесинија и Бетовена, преко Паганинија, Сарасатеа, Каркасија и Вијењавског, па све до Џона Вилијамса и Петра Стојановића.


Дан касније, у петак, у 19 часова пред гостима Београдске тврђаве наступиће џез одсек МШ „Станковић”, чији ученици и професори својим извођачким, ауторским, педагошким и дискографским ангажманима чине џез заједницу читаве наше земље живом.

Нема коментара:

Постави коментар