понедељак, 29. мај 2017.

Концерт: Monday Blues


сваког понедељка у 20:30
ДОБ//Главни хол
Улаз је бесплатан!

У понедељак 29. маја од 20:30 Дом омладине Београд отвара серијал опуштених, laid-back блуз концерата у холу понедељком, и то наступом двојца који стоји иза пројекта „The Untouchablues“ и рок састава „Несаломиви“: Александар Ђукић бас и глас, те Бојан Вулин гитара и глас. У интимној извођачкој форми, са сопственим читањем најрафиниранијих блуз ауторских опуса (Robert Johnson, Elmore James, Peter Green између осталих) овај Monday Blues двојац отвара циклус блуз програма са којима Дом омладине Београда афирмише понедељак као програмски дан и центални хол ДОБ-а као активни програмски простор.


Кад је у питању београдска блуз сцена, њена дуга и славна традиција у великој мери је везана управо за Дом омладине Београда. С правом се може рећи да су баш кроз његове просторије прошле све генерације наших музичара из овог жанра – тај немерљив допринос развоју овог звука, потврдили смо и у новијим временима као домаћини бројних продукција клупских блуз концерата на којима се се нашој публици представила како нова, тако и стара, проверена имена.
 

Блуз је темељна музичка форма из које произлазе скоро све друге форме популарне музике, и као такав представља и формулу за најбољу забаву, посебно на крају најдужег радног дана. Monday Blues је начин да нашој публици понудимо племенито, а опуштено музичко искуство. У маниру најбољих њуорлеанских клубова, главни партy чувамо за понедељак и за оне одабране!

Први наступ Monday Blues двојца, 29. маја од 20:30х биће одржан на Платоу Милана Младеновића испред Дома омладине Београда, а до краја јуна сваког понедељка (5, 12, 19. и 26. јун) очекујемо вас у Главном холу ДОБ!

Нема коментара:

Постави коментар