понедељак, 8. мај 2017.

Arhipelag u pet knjižara u Srbiji povodom deset godina rada kuće






Povodom 10 godina saradnje i podrške Izdavačka kuća Arhipelag u 5 knjižara u Srbiji organizuje akciju Vidi pod: Arhipelag i nagrađuje čitaoce specijalnim popustima i poklonima iznenađenja. 

Akcija Vidi pod: Arhipelag održava se u knjižarama „Akademija“ i „Aleksandar Belić“ u Beogradu, u knjižari „Bobo“ u Novom Sadu, u knjižari „Papirna krila“ u Kragujevcu i u knjižari Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ u Somboru. 

Akcija Vidi pod: Arhipelag traje od 8. do 28. maja. Tokom ove akcije čitaoci će na izabrana izdanja Arhipelaga, u ovih pet knjižara s kojima Arhipelag ostvaruje dugu i uspešnu saradnju, imati popust od 20%. Za svaku od ovih knjižara Arhipelag je pripremio tematski izbor knjiga koje će uz posebne popuste biti predstavljene čitaocima. U knjižari „Bobo“ u Novom Sadu akcenat je stavljen na knjige moderne srpske i evropske književnosti posvećene izazovima savremenog trenutka. U knjižari „Akademija“ u Beogradu i „Papirna krila“ u Kragujevcu čitaoce očekuju izabrane knjige savremene evropske književnosti objavljene u izdanju Arhipelaga. Knjižara Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ u Somboru predstaviće čitaocima izbor knjiga savremenih srpskih pisaca. U knjižari „Aleksandar Belić“ u Beogradu pred čitaocima će biti širok izbor knjiga nekih od najpoznatijih domaćih i stranih autora iz oblasti istoriografije, političke teorije, filozofije, sociologije, ekonomije i psihologije. 

Pored specijalnih popusta, čitaoce u ovih pet knjižara očekuju i pokloni iznenađenja.

"Pre deset godina, 15. maja 2007, osnovana je Izdavačka kuća Arhipelag. Iza nas je deset godina u kojima smo se radovali novim knjigama, autorima i susretima sa čitaocima, ali i u kojima smo se susretali i s najrazličitijim izazovima. U tim godinama nastojali smo da oblikujemo naš posao tako da budemo na strani naših čitalaca i naših pisaca. Verovali smo, i verujemo, da su i jedni i drugi važni, a da je uspeh izdavača moguć samo ako su dobri pisci i dobri čitaoci povezani u jednu moguću mrežu. Takva jedna mreža jeste Arhipelag. U poslu nikada nije sve predvidljivo, ali priznajem da smo od samog početka najviše očekivali podršku od samih čitalaca. I najveći uspeh i najveće zadovoljstvo sadržano je upravo u tome što ta podrška nije izostala. Zahvaljujemo na toj podršci i u njoj prepoznajemo snagu i ohrabrenje. Niko od nas nije sam kada je s dobrim knjigama. Već godinama govorimo čitaocima: Nije sve loše, dobre su knjige. Deset godina rada i deset godina stalne i obavezujuće podrške jeste prilika da sagledamo pređeni put i da, na tom temelju, nastavimo dalje. Ali to je i prilika da osmislimo nove biblioteke, pokrenemo nove aktivnosti, započnemo nove projekte koje ćemo deliti sa čitaocima u godinama pred nama", kaže Gojko Božović, osnivač i glavni urednik Arhipelaga povodom akcije Vidi pod: Arhipelag.

Нема коментара:

Постави коментар