четвртак, 7. март 2019.

Razgovor o knjizi Kristijana Ekera sutra na Sajmu knjiga u Novom Sadu





Knjigu eseja i putopisa Kristijana Ekera Peščana granica biće predstavljena u okviru zvaničnog programa Sajma knjiga u Novom Sadu. Razgovor o knjizi Kristijana Ekera održaće se u petak 8. marta s početkom u 10:45 časova. U razgovoru učestvuju: Kristijan Eker, Boris Varga i Gojko Božović.

Objavljena prošle jeseni u izdanju Arhipelaga, Peščana granica je knjiga putopisa, eseja, geopolitičkih reportaža i priča o nepoznatim ili nedovoljno poznatim krajevima Rusije i Centralne Azije.

Kristijan Eker je veliki putnik koji godinama predano istražuje zemlje Kavkaza, Centralne Azije i malo poznate krajeve u dubinama Rusije. U središtu njegovih interesovanja su „druga Rusija“, oličena u Sibiru, Kalmikiji, Čečeniji i oblasti Arhangelska, potom Jermenija, Azerbejdžan, Kazahstan i Kirgistan.

Kristijan Eker rođen je u Bazelu 1977. godine. Diplomirao je italijansku književnost na Univerzitetu „La Sapienza” u Rimu, gde je i doktorirao. Radi kao docent za italijanski jezik na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. U slobodno vreme se bavi novinarstvom i sarađuje sa uglednim domaćim i stranim časopisima (Danas, La Voce del Popolo, Il Caffè Geopolitico, Limes, Nova Misao Vojvodine, Putopis). Napisao je brojne članke o pozorištu i geopolitici, najviše se baveći zemljama u kojima se kulture sreću, a narodi ponekad i sukobljavaju. Godine 2015. objavljena je njegova prva knjiga eseja, reportaža i putopisa Vetar sa kopna.

Posle predstavljanja knjige Kristijan Eker će se družiti sa čitaocima na zajedničkom štandu Udruženja profesionalnih izdavača Srbije (UPIS), čiji je Arhipelag jedan od osnivača.

Arhipelag učestvuje na Sajmu knjiga u Novom Sadu koji traje do 11. marta.

Knjige Arhipelaga čitaoci mogu da nađu na zajedničkom štandu Udruženja profesionalnih izdavača Srbije (UPIS).

Na zajedničkom štandu svoje naslove, pored Arhipelaga, predstavljaju neki od članova UPIS-a: Akademska knjiga, Clio, Evoluta, Fedon, Geopoetika, Gradac, Karpos, Odiseja, Paideia, Platoneum, Štrik i Zlatno runo.

Na Sajmu knjiga u Novom Sadu Arhipelag je predstavio svoju produkciju objavljenu između dva Sajma, a za čitaoce su pripremljene specijalne sajamske cene.

Нема коментара:

Постави коментар