уторак, 26. март 2019.

JEDAN OD NAJVEĆIH BENDOVA U ISTORIJI ROKA DEEP PURPLE U ŠTARK ARENI

 
Jedan od najvećih bendova u istoriji roka i najvoljenijih bendova u Srbiji, legendarni "Deep Purple", održaće koncert u Beogradu, 6. decembra u Štark Areni.
Engleski rokeri, predvođeni legendarnim pevačem Janom Gilanom (Ian Gillan), održali su spektakularni nastup 2014. godine u Areni pred više od 10 000 ljubitelja rokenrol zvuka!
 
 
 
„Smoke on the water“, „Black Night“, „Hush”, „Highway Star”, ,,The Mule”i drugi hitovi iz karijere benda duge skoro pola veka, ponovo će odjeknuti Arenom! 
 Pre dve godine, rock ikone su započele “Long Goodbye Tour”, za koju su planirali da bude poslednja u njihovoj bogatoj koncertnoj karijeri. Zbog ogromnog interesovanja miliona obožavatelja širom sveta, “Deep Purple” će u okviru turneje ponovo posetiti neke zemlje, a na izuzetnu radost velikog broja fanova, Srbija je jedna od njih!
Ljubitelji tvrdog zvuka će imati jedinstvenu priliku da poslednji put čujuhitove rok velikana, među kojima su I „Fireball“, „Bloodsucker“ i „Strange Kind Of Woman“, „Space Truckin’”, „Johnny’s Band“, „Uncommon Man“, „The Surprising“, „Lazy“ i mnogi drugi.
 
“Deep Purple” je jedan od najuticajnijih hard rok sastava svih vremena! Bend je nastao u Hertfordu 1968. godine i od tada je uticao na brojne rok i metal bendove, među kojima su i Iron Maiden, Metallica, Motorhead, Bon Jovi, Aerosmith, Pantera, Guns ’n’ Roses...
Britanske rok legende, Deep Purple, vode se u Guinness-ovoj knjizi rekorda kao "najglasniji bend na svetu" i jedan su od koncertno najaktivnijih bendova u istoriji rokenrola. Bend je 2016. godine uvrstan i u “Rock and Roll Hall of Fame”.
 
 
 
“Deep Purple” se smatraju pionirima heavy metal zvuka i autori su najpoznatijeg rifa u istoriji rokenrola - “Smoke on the Water” sa albuma “Machine Head”.
Objavili su 20 studijskih i 34 koncertna albuma, 27 „best-of“ komplilacija, a nedavni izveštaji pokazuju da je “Deep Purple” prodao preko 100 miliona kopija svojih albuma širom sveta!
 
 
 
Ulaznice u prodaji od petka, 29. marta na blagajni Štark Arene, svim prodajnim mestima Ticket Vision-a, i online na www.starkarena.co.rs.
 
Organizator koncerta Arena Beograd.
 
Photo: Jim Rakete

Нема коментара:

Постави коментар