четвртак, 14. март 2019.

Форум Креативна Европа 2019 ן Европа_20XX: резиденцијално окупљање професионалаца у домену културне политике

 

Форум Креативна Европа 2019

 


РЕЛАЦИЈЕ
моћ културне сарадње

Нови Сад, 16-17. мај
Ниш, 30-31. мај
Београд, 7-8. новембар 


Нове релације: познати и нови актери; познати и нови сусрети; позната и нова места, нови предлози; нови формати, нове везе; нова препознавања


Питање којим се овогодишњи Форум бави гласи: на који начин пројекти и модели организовања у култури могу да подстичу сарадњу, борећи се против мржње, стереотипа и различитих облика друштвене неједнакости. С идејом неопходности јачања сарадње и повезивања, Форум се реализује кроз партнерства у три града (Нови Сад, Ниш, Београд) и подразумева хоризонталне начине учења, размене, укључивања и повезивања домаћих и иностраних професионалаца.

Програм Форума организован је у три блока, који ће се реализовати у сва три града:
Критичко мишљење и медијска писменост, Партиципативно управљање у култури, Хоризонтално знање.


 

 

Европа_20XX резиденцијално окупљање професионалаца
у домену културне политике

 

 

Деск Креативна Европа Србија у сарадњи с УНЕСКО Катедром за културну политику и менаџмент Универзитета уметности у Београду и Галеријом савремене ликовне уметности Ниш покреће резиденцијални програм у Европи за професионалце у културној политици, под називом ЕВРОПА_20XX. Програм се одржава у Сићеву, од 25. до 30. маја. 2019. године.
 
Пријави се...


Додатна помоћ у превођењу европске књижевности

 
Поред подршке преводима савремене европске књижевности коју пружа програм Креативна Европа, поједине европске земље имају отворене конкурсе за суфинансирање превода националне књижевности. Ови конкурси уједно могу бити и прилика за суфинансирање европских пројеката књижевних превода. 
Ирска: Literature Ireland Translation Grants Programme

Норвешка: NORLA - Norwegian Literature Abroad Grants

Луксембург: Ministry of Culture Luxemburg и National Cultural Fund

Мађарска: Hungarian Books & Translations Office

Србија: Министарство културе и информисања РС
 
 
 

Како развијати културу у Србији?

 
УНЕСКО катедра за културну политику и менаџмент спроводи истраживање о управљању културним развојем у Србији. Једна од тема које истраживање анализира су ставови младих о културној политици у нашој земљи.
 
Извојите мало времена и попуните упитник!
 

Прилике изван Креативне Европе

 
Tренутно су актуелни међународни и национални конкурси за финансијску подршку који могу бити прилика за суфинансирање пројеката подржаних програмом Креативна Европа или подршка мобилности појединаца. Поред тога, шаљемо вам информације о различитим приликама за усавршавање и студијске боравке у иностранству.

 

Нема коментара:

Постави коментар