понедељак, 18. март 2019.

Zoran Đerić izabran za direktora i selektora Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici



Na konstitutivnoj sednici Saveta Međunarodnog festivala pozorišta za decu uSubotici održanoj 13.03.2019. za direktora i selektora Festivala izabran je prof dr Zoran Đerić, univerzitetski profesor i upravnik Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Predsednik Saveta u naredne četiri godine biće reditelj Vladimir Lazić dok će potpredsednik Saveta biti pisac Dušan Đurđev.

Savet Festivala čine pisac Dušan Đurđev, glumica i univerzitetski profesor Marijana Prpa Fink, glumica i direktor “Dečijeg pozorišta Subotica” Marta Aroksalaši, glumac i reditelj Bela Kalo, univerzitetski profesor Zoran Đerić, reditelj i upravnik pozorišta “Pinokio” Vladimir Lazić, članica Gradskog veća zadužena za kulturu Grada Subotice Miroslava Babić i pisac Branko Stevanović.

26. Međunarodni festival pozorišta za decu biće održan od 22. do 27. septembra u Subotici a na njemu će biti predstavljene najaktuelnije pozorišne produkcije iz celog sveta namenjene deci, izložbe, kniige iz oblasti stvaralaštva za decu, kreativne i lutkarske radionice, amatersko i dečije stvaralaštvo, filmski program i stručni skupovi.

Нема коментара:

Постави коментар