среда, 13. март 2019.

Predstava "RIJALITI ŠKOLA" u nastavku programa meseca pozorišta za mlade u DOB-u

 
Četvrtak, 14. mart 2019. u 20:00
Dom omladine Beograda // Sala Amerikana
 
Tokom marta meseca, pozorište će obeležiti tri svoja svetska dana: svetski dan pozorišta za decu i mlade (20.3.), svetski dan lutkarstva (21.3.)  i svetski dan pozorišta (27.3.). Tim povodom Studio Centar i Dom omladine Beograda organizuju pet edukativnih pozorišnih predstava za mladu publiku. 
 


Svako od nas je prošao ili prolazi kroz nezaobilazni “školski život”, a u njemu je doživeo ili doživljava mnogobrojne anegdote koje ostaju u sećanju celoga života. Kao i svaka knjiga Jasminke Petrović, tako i ova, spada u najčitaniju literaturu namenjenu deci i mladim ljudima.

U današnje vreme, rijaliti programi popularni su u gotovo svim sferama našeg života, posebno u životima mladih ljudi. Oni su uglavnom osmišljeni tako da na jedan neprimeran i vulgaran način privlače veliki broj gledalaca. Kako je moć društvenih mreža sve jača, veliki broj mladih ljudi vodi dvostruki život: jedan je pravi život koji žive, a drugi je virtuelni koji se predstavlja na internetu. Dolazimo do zaključka, da gotovo svi živimo u nekoj vrsti rijaliti programa koji kreiramo onako kako želimo da nas drugi vide.

Predstava “Rijaliti Škola” govori upravo o tome: o nemogućnosti da budemo onakvi kakvi jesmo, sa svim svojim vrlinama i manama i da kao takvi budemo prihvaćeni; o štetnosti i problemima koje izazivaju mediji i rijaliti programi na našim najgledanijim televizijama; o (ne)mogućnosti da se odbranimo od pritiska koje izazivaju društvene mreže, na kojima moramo da budemo, ne ono što smo, već ono što drugi žele od nas.

Ova predstava, govori o medijskom i tehnološkom nasilju nad mladim svetom.


Predstava “Rijaliti Škola” je, na prvi pogled, duhoviti i parodičan prikaz naše stvarnosti, a u suštini veoma bolna i tužna istina o odrastanju današnjih mladih generacija.

Osnovni cilj ovog projekta je borba protiv štetnog medijskog i internet uticaja na mlade ljude i realizacija još jedne pozorišne predstave, namenjene tinejdžerima, koja govori o njihovim odrastanju i njihovim problemima. Vilj je da se  jedno delo, naše najčitanije književnice za decu i mlade, prenese na pozorišnu scenu.


Ulaznice su u prodaji na svim Ticket Vision prodajnim mestima, preko sajta www.tickets.rs kao i preko veb i Fejsbuk stranice Studio Centra. Cena ulaznica u slobodnoj prodaji je 500 dinara, dok su za školske i grupne posete obezbeđeni dodatni popusti.

Нема коментара:

Постави коментар