среда, 13. март 2019.

ДИРИГЕНТ АДРИЈАН МОРАР ГОСТ У „ТРАВИЈАТИ“ СНЕЖАНА САВИЧИЋ СЕКУЛИЋ У УЛОЗИ ВИОЛЕТЕ


На Великој сцени у среду, 13.марта (19:30) биће изведена Вердијева „Травијата“ под диригентском палицом госта из Румуније Адријана Морара. Првакиња опере сопран Снежана Савичић Секулић наступиће у улози париске куртизане Виолете, Алфреда Жермона, младића заљубљеног у њу, тумачиће тенор Дејан Максимовић , док је лик његовог оца Жоржа Жермона поверен баритону Љубодрагу Беговићу. У подели су и Татјана Митић (Анина), Ивана Живадиновић (Флора Бревоа), Слободан Живковић (Гастон), Павле Жарков (Барон Дуфол), Александра Маневски (Маркиз), Страхиња Ђокић (Доктор Гренвил), Синиша Радин (Ђузепе) и Предраг Глигорић (Комисионарио). 

У представи учествују Оркестар, Хор и балетски ансамбл Народног позоришта у Београду. Ивана Драгутиновић Марчић обновила је режију Борислава Поповића 1991. 

Сценограф Борис Максимовић.Костимограф Божана Јовановић. Кореограф Владимир Логунов. 


Либрето по роману Диме-Сина написао је Франческо Пијаве. 


Опера је праизведена у Театру Ла Фениче у Венецији 6. марта 1853. године.

Морар, који је више од две деценије активно присутан на румунским оперским сценама, је уметник кога критичари доживљавају као „аутентичног, педантног и изузетно талентованог диригента“. Од 1995. године редовно диригује у Румунској националној опери у Клужу.


У међувремену, од 2001. године често је гостовао у Националној опери у Букурешту, где је, у сезони 2006/2007. обављао и функцију уметничког директора.

Нема коментара:

Постави коментар