петак, 29. март 2019.

April u Narodnom pozorištu Niš

 
U aprilu mesecu Narodno pozorište Niš imaće brojna gostovanja. Sa predstavom "Limunacija" Dušana Kovačevića u režiji Nebojše Bradića, najpre trećeg aprila učestvuje na Glumačkim svečanostima "Milivoje Živanović" u Požarevcu. "Limunacija" će se igrati i 15. aprila u Šapcu u čast nagradjenih na Festivalu "Šabačko proleće". Predstava "Brod ljubavi" Nebojše Romčevića u režiji Angelča Ilijevskog gostovaće u Dramskom teatru u Skoplju 12. aprila. Predstava "U čije ime" Aleksandra Mihailovića u režiji Milana Karadžića gostuje u Narodnom pozorištu Pirot 17. aprila. Sa predstavom "Sladoled" Mire Gavrana u režiji Spasoja Ž. Milovanovića Narodno pozorište Niš gostuje 23. aprila u Herceg Novom, a 25. aprila u Centru za kulturu "Budo Tomović" u Podgorici.
 
U Narodnom pozorištu Niš u aprilu će gostovati predstava "Balave" Beo Arta i Hartefakt fonda 20. aprila i Kruševačko pozorište sa predstavom "Hornika palanačkog groblja" Isidore Sekulić u režiji Ivana Vukovića 24. aprila. 
 
Na repertoaru u aprilu publika u Nišu moći će da pogleda i predstave Narodnog pozorišta u Nišu: Gospodja ministarka (Branislav Nušić u režiji Dušana Jovanovića), Sladoled (Miro Gavran u režiji Spasoja Ž. Milovanovića), Igre u pesku (Mihal Valčak u režiji Davida Alića), Slikarke (Hristina Mitić u režiji Stevana Bodrože), Brod ljubavi (Nebojša Romčević u režiji Angelčo Ilijevski), U čije ime (Aleksandar Mihailović u režiji Milana Karadžića) i Putujuće pozorište Šopalović (Ljubomira Simovića u režiji Tatjane Mandić Rigonat), čija je premijera bila na Dan pozorišta 11. marta 2019. godine.

Нема коментара:

Постави коментар