среда, 13. март 2019.

Кнез Михаилова 53. ДОКУМЕНТАЦИЈА, Мариела Цветић







Време: 15 и 16. март 2019.
Место: Галерија Факултета ликовних уметности


Изложба Кнез Михаилова 53, Кнез Михаилова 53. ДОКУМЕНТАЦИЈА  представља резултате истраживања приватне куће Марка Стојановића рађене за потребе претходне изложбе Кнез Михаилова 53, Кнез Михаилова 53, а која су настављена и након ње и уобличена у истоимену публикацију објављену 2018. године, а коју ће овом приликом Мариела Цветић, уметница и Бојана Бурић, историчарка уметности промовисати у Галерији ФЛУ у паузи између сесија научног скупа “Зграда Факултета ликовних уметности у Београду. Историја, наслеђе, будућност”.

ДОКУМЕНТАЦИЈА је једним делом представљена као оригинална (књиге), делом као копија оригиналне (копије из архива), али и као уметничка интерпретација документације (радови који указују на прелаз кроз медије – из аналогне фотографије у дигиталну и поново у аналогну, цртежи).


Мариела Цветић, уметница и теоретичарка уметности, ванредни професор на Архитектонском факултету Универзитета у Београду. Дипломирала је на Машинском факултету Универзитета у Београду и на Факултету ликовних уметности Универзитета уметности у Београду где је и магистрирала. Докторирала на Интердисциплинарним докторским студијама Теорије уметности и медија Универзитета уметности у Београду. Ауторка је десет самосталних изложби и већег броја групних изложби, као и изложби судената Архитектонског факултета. Објавила је књигу Das Unheimliche:  психоаналитичке и културалне теорије простора (Београд, 2011) и The Artist’s Book/Уметникова књига, (Београд, 2013), као и велики број поглавља у монографијама. Учествовала у раду великог броја конференција. У уметничком и теоријском раду бави се проблемима односа субјекта и простора.

Нема коментара:

Постави коментар