понедељак, 25. март 2019.

Ksenija Kuljača objavila debi album





Ksenija Kuljača, kantautor iz Beograda, danas je objavila svoj prvi album pod imenom "Snaga" za izdavačku kuću Kontra. Album možete preslušati na sledećem linku: https://fanlink.to/snaga

Album sadrži osam numera i predstavlja zaokružen koncept emotivnih ispovesti kroz muziku i tekstove. U produkcijskom smislu, album je odsviran i sniman po "old school" principima. Naročito se insistiralo da se dobije "organski" zvuk svih instrumenata.

Album je najavio singl "Snaga" u oktobru 2018. godine koji je odmah pobrao simpatije publike, a video produkciju spota potpisao je Boris Bakalov, frontmen benda "Ničim izazvan".  Ne obazirući se na trenutne trendove muzičkog tržišta, a poštujući emotivne slike pesama, pet numera sa albuma su u rok maniru, a tri su ambijentalnijeg art-pop karaktera. Album daje tu vrstu slobode, da se izraze do kraja svi stavovi i osećanja.

“Duga od papira”, rok numera, koja otvara album, postavlja pitanje, da li ljudska sujeta nadvladava pojam ljubavi, i koliko smo potonuli u bol. Pesma “Kao da želiš” odiše lucidnošću i polako "zalazi u problem", sučeljavanje sa konfliktom u čoveku i situacijom u spoljašnjem okruženju. Svaka eksplicitnija emocija, dileme i odluke naglašene su tvrđim zvukom tokom čitavog albuma. “Mesečar” kantri zvuka nosi mirniji muzički doživljaj. "Kada nebo zamolim", "Snovi u vodi" i "Lice u ogledalu" u art pop žanru, spadaju u manju trilogiju, numere koje su poput neke mudre filozofije koja treba da se dogodi u čovekovom srcu, pre nego što se nanovo ne desi promena i zapečati odluka.  
 

"Sunovrat" je rok balada u kojoj kulminira cela priča albuma. Dok album zatvara "Snaga", pesma, čija katarza nosi energije i ime celog albuma.

Ksenija je muzičku karijeru započela 2000. godine kao studijski i koncertni prateći vokal grupe ’’Neverne bebe’’, na njihovim albumima ’’Južno od sreće’’ i ’’Best of’’, kao i na koncertima širom zemlje. 


Od 2006. do 2012. godine bila je član benda “Funkestra”, na nastupima u zemlji i regionu.  Pored toga, nastupala je u svojstvu pratećeg vokala mnogim poznatim izvođačima pop i rok scene.   
          

2013. i 2014. godine objavljuje singlove “Snovi u vodi” i “Kada nebo zamolim”.  Na ovim pesmama se ostvaruje kao kompozitor, tekstopisac i producent.

Нема коментара:

Постави коментар