субота, 9. март 2019.

Krvava svadba u Slaviji


Performans “Stotine ptica te sprečava da hodaš“, koprodukcija Abrego Producciones (Španija) i Desdelsur Teatro (Argentina) učestvuje na XVIII izdanju Međunarodnog pozorišnog festivala Slavija u Beogradu.  

Predstava, inspirisana delom „Krvava svadba“ Federika Garsija Lorke, zasniva se na trima tragičnim pričama i predstavlja neprestanu borbu pojedinca za očuvanje sopstvene slobode u društvu punom nasilja i konvencionalnih stega. Raskidajući sa lorkijanskim konvencijama, ovaj interdisciplinarni spektakl bavi se pitanjima relevantnim za kontekst u kome živimo i, rekonstruišući priču kojom se inspirisao pomenuti pesnik, uspostavlja intimniju vezu sa savremenom publikom. 

Umetnička trupa Abrego Producciones, koja potiče iz jednog malog mesta u Kantabriji, već više od dvadeset godina izvodi svoja scenska dela na različitim kontinentima i sarađuje sa umetnicima iz čitavog sveta. Ovo privatno udruženje, koje predvode Marija Vidal i Pati Domeneć, pokušava da raskine sa postojećim normama, promovišući različitost i razmenu i dajući prednost scenskom jeziku traganja u kome se društvena i kulturna dobit izdvaja kao glavni cilj njenih izvedbi. Nesvakidašnjom interpretacijom, isprepletanom etičkim i estetičkim elementima, trupa preispituje najaktuelnije probleme i pokušava da odgovori na temu „Scenski, lični i životni plan“. 
 
 Mesto:Pozorište "Slavija",Svetog Save 16-18

Vreme:10/03/2019 u 20:00
 
 
  • Autor: Pati Domenech
  • Direktor grupe: Pati Domenech y Jorge López
  • Izvođač: María Vidal
  • Muzika: Yuyo Hornazabal

  • Teatro Abrego (Grupo)

Нема коментара:

Постави коментар