понедељак, 29. јануар 2018.

Predstava „Zajednički stan“ za Nastasju/Humanitarna akcija!!!

Artisti Vas pozivaju na humanitarno igranje predstave „Zajednički stan“, 7. februara u 20h u KC Čukarica (Turgenjevljeva 5).

Prihod od prodaje karata namenjen je za lečenje Nastasje Nedimović, nekadašnje vaterpolistkinje

Nastasja boluje od teške bolesti kostiju i potrebna su joj finansijska sredstva kako bi pobedila u najvažnijoj utakmici u životu. 

Borba je počela 31. oktobra 2016. godine, kada je u šestom mesecu trudnoće legla u krevet i više nije mogla da ustane. Tome su prethodili jaki i bolni spazmi u leđima. Ustanovljena je dijagnoza – multipli mijelom (rak koštane srži), neizlečiva hronična bolest, zbog koje se stvara veliki broj određenih proteina koji nagrizaju kosti i prave lezije (rupe u kostima zbog kojih postaju vrlo krhke i lako lomljive). Porođena hitno carskim rezom dva meseca pre termina, pri čemu se lome rebra i grudna kost.

Nažalost, Nastasja je tada ostala nepokretna. Usledilo je pet ciklusa hemoterapije koje su praćene vežbama fizijatra. Naučila je ponovo da sedi i hoda. Odrađena je transplantacija koštane srži. Maligniteta i dalje ima u malom broju. I borba sa ovom opakom bolešću se nastavlja.
Cena karte je 300 dinara, a možete je rezervisati u KC Čukarica i na broj 011/ 3552 678.

  
Radnja komada prikazuje sudbinu ljudi primoranih da žive zajedno u jednom beogradskom stanu, početkom šezdesetih godina prošlog veka.

Akteri predstave doseljavaju se u poluzavršen stan, dok krov još nije pokrio zgradu, u nadi da će baš tu pronaći "svoju kućicu i svoj mir".


Ali, na putu ka tom miru, isprečiće se jedni drugima.

Biće potreban niz kompromisa kako bi se u zajedničkom stanu okončao hladni rat i uspostavili ljubav i blagostanje.


O ovoj predstavi pisao je i Kulturnik.Ovu komediju po tekstu Dragutina Gute Dobričanin, Artisti s uspehom izvode pune dve godine.

Svoje dvanaesto igranje posvećuju Nastasji.

Režiju potpisuju Sofija i Isidora Ristić.

Pozorišna trupa “Artisti” su društvo mladih svestranih umetnika, koje se bavi pozorišnim stvaralaštvom i kulturnim aktivizmom.

Нема коментара:

Постави коментар