петак, 12. јануар 2018.

S LJUBAVLJU VINSENT NA BIS

USLED VELIKOG INTERESOVANJA JOŠ 2 PROJEKCIJE UZ RAZGOVOR SA AUTORIMA U PONEDELJAK U DOMU OMLADINE 

“S LJUBAVLJU, VINSENT: MISTERIJA VAN GOGA” 

 OD DANAS 12. JANUARA U DVORANI KULTURNOG CENTRA BEOGRADA

 

NAKON OGROMNOG USPEHA SVEČANIH PROJEKCIJA FILMA “S LJUBAVLJU, VINSENT: MISTERIJA VAN GOGA” ODRŽANIH U DOMU OMLADINE BEOGRADA UZ RAZGOVORE SA AUTORIMA, PUBLIKA OD DANAS IMA PRILIKE DA POGLEDA OVO ISTORIJSKO KINEMATOGRAFSKO OSTVARENJE U DVORANI KULTURNOG CENTRA BEOGRADA DO 17.01. SVAKOG DANA OD 17H!

 
Od Oskarom nagrađenih producentskih kuća Breakthrough films i Trademark films stiže nam jedinstven filmski triler, prvom u potpunosti oslikanom filmu u istoriji kinematografije. Remek delo o jedinstvenom umetniku Vinsentu van Gogu nominovanom za Zlatni globus, koji je upravo osvojio nagradu za najbolju animirani film EDA koju mu je dodelio Ženski savez filmskih novinarki. 
 


Nakon prepunih specijalnih projekcija u Domu Omladine Beograda uz razgovore se autorima, održanih  23, 24. i 25. januara domaća publika koja želi da ponovi ovo nesvakidašnje iskustvo ili da po prvi put pogleda film može to učiniti od danas svakog dana od 17h u Dvorani Kulturnog Centra Beograda.

Film govori o brilijantnom i problematičnom holandskom slikaru iz 19. veka, a kompletan film je u potpunosti oslikan u skladu sa slikama i stilom van goga. Ovaj revolucionarni tehnički i umetnički posao je trajao šest godina. Svaki od 65.000 frejmova filma su zapravo ulja na platnu, koja su oslikana od strane tima od čak 125 slikara iz celog sveta, koristeći istu tehniku koju je koristio i sam Van Gog.
 
 
Film je imao svetsku premijeru na francuskom festivalu nezavisnih dugometražnih animiranih filmova u Anesiju uz desetominutne ovacije publike, na kome je i osvojio nagradu publike. Film je do sada osvojio 13 nagrada publike uključujući Anesi, Filmski festival u Šangaju, Sao Paolu, Vankuveru itd. U Berlinu je osvojio nagradu za najbolji evropski animirani dugometražni film na 30. Evropskim filmskim nagradama, a zatim je nominovan za Zlatni globus (Golden Globe) za najbolji dugometražni animirani film od strane Hollywood Foreign Press. Pored toga među nagradama su i nagrada za najbolji animirani dugometražni film na festival u Šangaju i Palm Springsu,gde je nominovan za izvanredno dostignuće za scenario u animiranim dugometražnim produkcijama.

Među hvaljenim vrhunskim svetskim umetnicima su i Vladimir Vinkić i Biserka Petrović koji su se publici predstavili u Domu Omladine i otkrili tajne ovog čarobnog stvaralačkog procesa! Pročitajte njihov intervju OVDE.
 
 

Osim toga film možete pogledati svakog dana u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center od 18:45h, Kulturnom centru Bačka Palanka, Gornji Milanovac, bioskopu Kvart  u Kraljevu i 14. i 15. januara u Studentskom gradu. Bioskop je u domaćim bioskopima od 21. decembra u distribuciji 2i film.

 

 

Нема коментара:

Постави коментар