четвртак, 11. јануар 2018.

VI Festival evropskog filma u Beogradu


Nakon uspešno održanih projekcija tokom 2017. godine u čak deset gradova u Srbiji, Festival evropskog filma konačno i u Beogradu!


Ljubitelji sedme umetnosti moći će da uživaju u najnovijim ostvarenjima evropske kinematografije u periodu od ponedeljka, 22. januara, sve do subote, 27. januara 2018. godine.


Tokom šest festivalskih dana biće prikazano deset filmova iz Danske, Belgije, Hrvatske, Austrije, Grčke, Kipra, Slovačke, Holandije, Portugalije i Švedske. 

Sve projekcije počinju u 18:00h i 20:30h, a festival se održava u amfiteatru EU info centra (Kralja Milana 7, Beograd).

𝗙𝗲𝘀𝘁𝗶𝘃𝗮𝗹 𝗼𝘁𝘃𝗮𝗿𝗮 𝗴𝗿č𝗸𝗮 𝗱𝗿𝗮𝗺𝗮 "𝗧𝗶š𝗶𝗻𝗮", 𝗽𝗿𝗼𝗷𝗲𝗸𝗰𝗶𝗷𝗼𝗺 𝗸𝗼𝗷𝗮 𝗽𝗼č𝗶𝗻𝗷𝗲 𝟮𝟮. 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗮 𝟮𝟬𝟭𝟴. 𝘂 𝟭𝟴:𝟬𝟬𝗵, 𝗻𝗮𝗸𝗼𝗻 č𝗲𝗴𝗮 𝘀𝗹𝗲𝗱𝗶 𝗿𝗮𝘇𝗴𝗼𝘃𝗼𝗿 𝘀𝗮 𝗿𝗲𝗱𝗶𝘁𝗲𝗹𝗷𝗲𝗺 𝗶 𝗸𝗼𝗸𝘁𝗲𝗹. 

𝗡𝗮𝗯𝗮𝘃𝗶𝘁𝗲 𝘀𝘃𝗼𝗷𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗽𝗹𝗮𝘁𝗻𝗲 𝘂𝗹𝗮𝘇𝗻𝗶𝗰𝗲 𝗻𝗮 𝘃𝗿𝗲𝗺𝗲!


Ulaz je besplatan, ali uz ulaznice koje se mogu preuzeti u EU info centru u Beogradu, od ponedeljka 15. januara radnim danima 10.00 - 19.00h. Za više informacija obratite se putem e-maila na marija.stevuljevic@euinfo.rs ili na 011/4045400.


Festival evropskog filma #EUfilmFest se održava u organizaciji Delegacije Evropske unije i EU info centra u saradnji sa ambasadama zemalja članica EU u Srbiji. Raspored projekcija:


𝟮𝟮. 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿 𝗣𝗢𝗡𝗘𝗗𝗘𝗟𝗝𝗔𝗞

- 18.00h 𝗧𝗶š𝗶𝗻𝗮 (Silent, Grčka, 2015, 92 min) DRAMA

Režija: Yorgos Gkikapeppas
Mlada operska pevačica pokušava da vrati svoj glas, koji gubi usled iznenadne slabosti koja blokira njen mozak da kontroliše glas. Primorana da se vrati u Grčku, nakon života u inostranstvu, ona je uverena da je njena karijera završena.

𝟮𝟯. 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿 𝗨𝗧𝗢𝗥𝗔𝗞

- 18.00h 𝗡𝗼ć 𝗼𝗱 𝟭𝟬𝟬𝟬 𝘀𝗮𝘁𝗶 (Night of a 1000 Hours, Austrija, 2016, 92 min) MISTERIJA, TRILER
Režija: Virgil Widrich
Jedna noć, jedno ubistvo – zabranjena strast i velika porodična tajna. Kada se porodica Ulih okupi jedne večeri, i mrtvi se pojavljuju iz prošlosti. Dok se rođaci bore za kontrolu nad porodičnim poslom, „umrli“ preci otkrivaju kako je bogatsvo porodice zapravo stečeno.

- 20.30h 𝗟𝗲𝘁 𝗸𝘂ć𝗶 (Flying Home, Belgija, 2014, 95 min) DRAMA, ROMANSA

Kolin Montgomeri, biznismen sa Vol Strita dobio je zadatak da pregovara posao sa bogatim šeikom sa rokom od nedelju dana, inače će izgubiti posao. Da bi impresionirao šeika, odlazi u Belgiju na trku golubova. Sve se menja kada se na putu zaljubi u unuku vlasnika golubova…

𝟮𝟰. 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿 𝗦𝗥𝗘𝗗𝗔

- 18.00h 𝗞𝗹𝗷𝘂č𝗲𝘃𝗶, 𝗸𝘂ć𝗮, 𝗼𝗴𝗹𝗲𝗱𝗮𝗹𝗼 ((NØGLE HUS SPEJL, Danska, 2015, 92 min) DRAMA, ROMANSA

Režija: Michael Noer
Lily i Max su u braku više od 50 godina. Sada žive u staračkom domu, pošto je Maxu nakon šloga potrebna stalna nega. Lily je uvek stavljala Maxove potrebe na prvo mesto. Međutim, u sobu pored se doseljava novi stanar staračkog doma, koga zovu Pilot. Nekonvencionalan i pun života, Pilot odmah šarmira Lily. Lily se zaljubljuje, ali to nailazi na osudu i njene porodice i ostalih stanovnika doma. Uprkos nerazumevanju okoline, Lily odlučuje da se bori za slobodu i bekstvo iz nevidljivog zatvora na koji ju je život osudio.

- 20.30h 𝗛𝗮𝗹𝗶𝗺𝗶𝗻 𝗽𝘂𝘁 (Hrvatska, 2012, 93 min) DRAMA

Režija: Arsen Ostojić
Dirljiva priča o dve žene koje dele jedno majčinstvo u posleratnoj bosanskoj Krajini, tačnije, priča o dobroćudnoj Halimi koja pokušava pronaći svog nestalog sina, svesna kako je jedini način da uspe u svojoj nameri taj da pronađe svoju nećaku koja je s njim na poseban način povezana, a koju niko nije video već dvadesetak godina…

𝟮𝟱. 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿 Č𝗘𝗧𝗩𝗥𝗧𝗔𝗞

- 18.00h Č𝗹𝗮𝗻 𝗽𝗼𝗿𝗼𝗱𝗶𝗰𝗲 (Family member, Kipar, 2015, 104 min) DRAMA

Režija: Marinos Kartikkis
Đorđe i Sofija pokušavaju da se izbore sa finansijskim problemima. Deda im pomaže od svoje penzije. Kada deda iznenada umire, oni odlučuju da ćute o tome kako bi i dalje dobijali njegovu penziju.

- 20.30h 𝗦𝗹𝗼𝗯𝗼𝗱𝗮 𝗽𝗼𝗱 𝘁𝗲𝗿𝗲𝘁𝗼𝗺 (Freedom under Load, Slovačka, 2016, 61 min) DOKUMENTARNI

Režija: Pavol Barabáš
Sa stotinu kilograma na leđima suočavaju se sa olujama, mećavama i dubokim snegom. U ovom filmu upoznaćete se sa najstarijom generacijom nosača na planini High Tatras, koji se penju sa zalihama na leđima svaki dan. Otkrivamo zašto su izabrali ovakav način života i zašto oni ostaju poslednji Mohikanci na evropskom kontinentu. I možda ćemo saznati nešto više o sopstvenom teretu koji nosimo.

𝟮𝟲. 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿 𝗣𝗘𝗧𝗔𝗞

- 18.00h 𝗜𝘇𝗻𝗲𝗻𝗮đ𝗲𝗻𝗷𝗲 (The surprise, Holandija, 2015, 111 min) ROMANSA, KOMEDIJA

Režija: Mike van Diem
Utučeni milioner potpisuje ugovor sa jednom kompanijom kako bi okončao svoj život kad najmanje očekuje. Dok bira svoj kovčeg, sreće mladu ženu koja radi isto to i oni se odmah zaljubljuju jedno u drugo. Problem nastaje, kada oni pokušavaju da ponište ugovore koje su potpisali.

- 20.30h 𝗦𝗺𝗿𝘁 𝗞𝗮𝗿𝗹𝗼𝘀𝗮 𝗚𝗮𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮 (A morte de Carlos Gardel, Portugalija, 2011, 85 min) DRAMA

Režija: Solveig Nordlund
Baziran je na romanu koji je napisao Antonio Lobo Antunes, jedan od najznačajnijih portugalskih pisaca. Nuno je mladi narkoman u komi. Tokom 2 dana on balansira između života i smrti. Svaki od njegovih rođaka evocira ličnu mrežu uspomena. Njegov otac Alvaro, okupiran tangom, odbija da prihvati realnost i meša imitatora sa svojim omiljenim tango pevačem Karlosom Gardelom. Splet ukršenih nedostataka i neispunjenih želja, gde uvek postoji latentna krivica, vodi nas kroz prošlost i sadašnjost Nuna i njegove porodice.

𝟮𝟳. 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿 𝗦𝗨𝗕𝗢𝗧𝗔

- 18.00 𝗦𝘁𝗼𝗸𝗵𝗼𝗹𝗺𝘀𝗸𝗲 𝗽𝗿𝗶č𝗲 (Stokholms stories, Švedska, 2013, 97 min) DRAMA

Režija: Karin Falen
"Stokholmske priče" je drama koja prati živote petoro ljudi čiji se životni putevi ukrštaju tokom 5 kišnih dana u novembru. Koliko nam je svetla potrebno da bismo videli jedni druge? Koliko mraka da bismo se usudili na susret?

Нема коментара:

Постави коментар