понедељак, 22. јануар 2018.

Animirani dani stižu iz Venecije u Beograd


Italijanski institut za kulturu u Beogradu biće domaćin druge etape Animiranih dana koji su se održali novembra prošle godine na Akademiji lepih umetnosti u Veneciji, u znak sećanja na umetnicu Mašu Starec, Beograđanku po rođenju.

Ova manifestacija, koju predstavlja Akademija lepih umetnosti u Veneciji u saradnji sa Muzičkim konzervatorijumom Đuzepe Tartini iz Trsta, asocijacijom Viva Comix, Fabrikom del Vedere i Malim festivalom animacije, fokusira sa na ideju o storytelling-u koji spaja grafičku, ilustrativnu i kinematografsku produkciju.

Biće predstavljen video maping inspirisan knjigom Ive Andrića “Na Drini ćuprija” koji je realizovao profesor Tehnika digitalne animacije Igor Imhof na Akademiji u Veneciji uz doprinos studenata Konzervatorijuma Tartini iz Trsta koji su priredili muzički deo. Takođe će biti prikazani kineografi koje su realizovali studenti profesorke Ive Ćirić sa Akademije lepih umetnosti u Beogradu. 

Događaj se završava prezentacijom Darija Čestara, profesora Tehnologije papira i autora brojnih ilustrovanih knjiga, pop-up knjiga i papirnih projekata.

Ovaj događaj se organizuje u okviru Protokola o kulturnoj saradnji između Italije i Srbije

Informacije

Datum: sre 24 jan 2018
Vreme: U 17:30
Organizuje : Accademia di Belle Arti di Venezia
U saradnji sa : IIC Belgrado
Ulaz : Slobodan

Нема коментара:

Постави коментар