уторак, 25. април 2017.

DEČJE BEOGRADSKO PROLEĆE


MEDELA DEČJE BEOGRADSKO PROLEĆE biće održano u četvrtak, 27. aprila u 18h u sali Donka Špiček DKC Beograd, a naknadno u celosti biti emitovano na Radio Televiziji Srbije.

DKCB obnovio je prošle godine ovaj značajan festival, a pevačke i glumačke zvezde izvele su najlepše pesme za decu svih vremena kao što su „Slon lepotan“, „Zakleo se bumbar“, „Vuče vuče“ i mnoge druge. Ove godine „Medela Dečje beogradsko proleće“ predstavlja 11 potpuno novih pesama koje su putem konkursa ušle u selekciju festivala, čiji je urednik Leontina Vukomanović.

Na tekstove, legendarih tvoraca pesama za najmlađe, LJubivoja Ršumovića, Slobodana Stanišića, Vladimira Andrića i drugih, muziku su komponovali naši eminentni kompozitori.

Nove naslove na ovom muzičkom spektaklu predstaviće: Sergej Ćetković, Branko Milićević Kockica, Jelena Tomašević Bosiljčić, Andrija Milošević, Svetislav Bule Goncić, Minja Subota, Bojana Stamenov, Nevena Božović, Slaven Došlo, Ivan Zekić, Marko Marković i Hor DKCB sa dirigentom Nevenom Ivanović. Domaćin programa biće Leontina Vukomanović.

Cilj ove manifestacije, sa bogatom tradicijom, je stvaranje novih pesama i usmeravanje dece i njihovih roditelja na pažljivo odabrane tekstualne sadržaje koji nose edukativne poruke. Time se doprinosi razvijanju kulturnih vrednosti kod dece i stvaranju navika posećivanja muzičkih događaja visokog kvaliteta.

Karte će biti u prodaji od 18. aprila na blagajni DKCB, Takovska 8.
Rezervacija i prodaja karata: 011 32 42 011
Radno vreme blagajne: 9 – 22 časa

Нема коментара:

Постави коментар