субота, 15. април 2017.

12 filmova sa Kanskog festivala u distribuciji MCF-a


Na predstojećem 70. Kanskom festivalu koji će biti održan od 17. do 28. maja, srpska distributerska kuća „MCF MegaCom film“ otkupila je veliki broj filmova koji će biti prikazani u okviru glavnog programa, među kojima je i film koji će otvoriti festival – Ismael’s Ghosts, proslavljenog reditelja Arnoa Desplešina.

Ismael’s Ghosts je francuska drama o režiseru koga život baca u vrtlog iskušenja zbog duhova prošlosti. Glavne uloge tumače Metju Almarik, Marion Kotijar, Šarlot Gensbur i Luj Garel.

Među filmovima koje je MCF otkupio, u Kanu će biti prikazano i ostvarenje čuvenog reditelja Majkla Hanekea – Happy End, koje govori o migrantskoj krizi. Haneke je publici poznat kao reditelj koji pokreće društvena pitanja i oslikava osećanja otuđenosti koje pojedinci doživljavaju u modernom društvu. Između ostalih nagrada, njegovo ostvarenje The White Ribbon osvojilo je Zlatnu palmu na Kanskom festivalu 2009. godine, kao  I nagradu Zlatni globus za najbolji strani film…

Priču o životu legendarnog francuskog reditelja Godara, Mišel Azanavikijus prenosi kroz ostvarenje pod nazivom Le Redoutable, koje će se naći u okviru glavnog programa festivala. Kao što je uradio u filmu Artist, Mišel Azanavikijus i ovog puta pravi omaž klasičnom bioskopu, film koji je u isto vreme neverovatno zabavan i duboko dirljiv.  

Filmove koje je MCF otkupio su:

U KONKURENCIJI

  1. Ismael’s Ghosts, Arnaud Desplechin (otvaranje)
  2. Le Redoutable, Michel Hazanavicius
  3. Hikari (Radiance), Naomi Kawase
  4. The Killing Of The Sacred Deer, Yorgos Lanthimos
  5. A Gentle Creature, Sergei Loznitsa
  6. Jupiter’s Moon, Kornél Mundruczó
  7. You Were Never Really Here, Lynne Ramsay
  8. Loveless, Andrey Zvyagintsev
  9. In The Fade, Fatih Akin
  10. Rodin, Jacques Doillon
  11. Happy End, Michael Haneke
 VAN KONKURENCIJE
  1. How to Talk to Girls at Parties, John Cameron Mitchell
 Navedni filmovi, koje je otkupio MCF, naći će se na predstojećim filmskim festivalima u Srbiji, kao i na redovnom bioskopskom repertoaru.

Нема коментара:

Постави коментар