среда, 19. април 2017.

XII Beogradska internacionalna nedelja arhitekture (BINA) – DVORIŠTA IDEJA


od 27. aprila do 25. maja 2017. godine



Ovogodišnja Beogradska internacionalna nedelja arhitekture (BINA) počinje podsećanjem na profesora i arhitektu Darka Marušića*, jedan je od osnivača stručne manifestacije BINA koji nas je nedavno napustio.



U periodu od 27. aprila do 25. maja, dvanaesti put po redu održaće se Beogradska internacionalna nedelja arhitekture (BINA). Obuhvatiće oko pedesetak dešavanja i skrenuće pažnu na činjenicu da u BEOGRADU NE POSTOJI STALNI PROSTOR POSVEĆEN ARHITEKTURI.



Naziv ovogodišnje manifestacije Dvorišta ideja proistekao je iz koncepta evropskog projekta u kojem će BINA sa još jedanaest partnera učestvovati sledeće četiri godine – Gradovi deljenja: kreativni podsticaj (Shared Cities: Creative Momentum) – i polazi od pojma „dvorište“ koje je u osnovi zajednički, javni prostor u kom nastaju i dele se ideje o gradu i gradskim prostorima po meri korisnika. Kreiranjem ideja i programa u javnim gradskim prostorima podstiču se socijalne inovacije iz kreativnih sektora, koje uključuju participativne procese urbanog dizajna.
 

Ovogodišnju BINA-u svečano se otvara u četvrtak 27. aprila u 19:00 u Likovnoj galeriji KCB-a izložbom ORGINALNO O NIKOLI DOBROVIĆU: POJMOVNIK CRTEŽA SAVREMENE ARHITEKTURE za čiji je koncept zaslužna arhitekta Ljiljana Blagojević. Ove godine se navršava 50 godina od smrti ovog velikana jugoslovenske arhitekture. Podsećanje na Dobrovića u okviru ovogodišnje B I N A –e teži da reaktivira uspavane potencijale, nataložene u složenim naslagama znanja i iskustva koje nam je ostavio. Kroz ovu izložbu ali i seriju predavanja i tribina i naučni skup publika će imati priliku da se uključi kako u kritičku reevaluaciju nezaobilaznog opusa ovog doajena jugoslovenskog modernizma, tako i u sagledavanje mogućnosti da njegova misao i delo ostanu u žiži interesovanja stručne javnosti kao inspiracija za sadašnje i buduće naraštaje arhitekata. OSVRNUĆE SE I NA NEJASAN STATUS ZGRADE GENERALŠTABA.


Izložbeni program se nastavlja u prostoru Muzeja grada Beograda, Resavska 40b gde će u utorak, 4. maja 2017. godine u 18:00 biti otvorene 3 izložbe i to:


IZLOŽBA: ŠKOLJKA MUZEJA: TRI KONKURSA ZA ZGRADU MUZEJA GRADA BEOGRADA

Autori: Zlata Vuksanović-Macura i Angelina Banković; IZLOŽBA: BISERI MUZEJA: BUDUĆA STALNA POSTAVKA MUZEJA GRADA BEOGRADA Autori: Angelina Banković, Dragana Stojić i  Zlata Vuksanović-Macura i izložba: GODIŠNJE NAGRADE ZA ARHITEKTURU I ARHITEKTONSKI I URBANISTIČKI KONKURSI U PERIODU MAJ 2016. – APRIL 2017.  


U Muzeju grada Beograda krajem aprila i u maju paralelno sa tri izložbe u okviru BINA-e, održavaće se i izložba „Actopolis | Umetnost akcije” u produkciji Goethe-Instituta i kulturne institucije Urbane Kinste Rur.
Takođe, BINA će ugostiti i izložbu Male utopije - Italijanska arhitektura trećeg milenijuma između istorije, istraživanja i inovacije MAXXI muzeja iz Rima. Kustos izložbe gospodin Pipo Ćora biće gost u Beogradu. Otvaranje izložbe je zakazano za 11. maj u 18.00 u Italijanskom institutu za kulturu.


U "dvorištu" ovogodišnje BINA-e posebno mesto zauzimaju 2 velika EU projekta Kreativne Evrope i to: Future Architecture Platform (2016-2017) i Shared Cities - Creative Momentum (2016-2020) u kojima je BINA partner.


U okviru Future Architecture Platform konferencije Predgrađa Beograda – Zamisli budućnost razmenjivatće se iskustva sa kolegama. Konferencija se organizuje sa namerom da se, imajući u vidu stanje i heterogenost namene obodnih beogradskih opština, predstave ideje za budući razvoj prigradskih teritorija ili pak rešavanje postojećih gorućih problema, a u interpretaciji predstavnika generacije evropskih arhitekata koji stupaju na profesionalnu scenu i koji će biti njeni akteri u budućnosti. Konferencija će se održati u prostoru Urbanističkog zavoda 12. i 13. maja 2017. godine. 


Rubna područja (predgrađa grada) specifični su prostori- 1/2 ruralni 1/2 urbani. BINA će se pozabaviti njihovim problemima ali i perspektivama videnim očima mladih arhitekata. 

U okviru ovog projekta biće organizovan i šetnja koju će voditi arhitekta Miodrag Ferenček, a prilikom koje će se posetiti i arheološko nalazište u Vinči. Ova šetnja je rezervisanaa za učesnike konferencije.


Shared Cities - Creative Momentum SCCM je četvorogodišnji kulturni program/ evropska kulturna platforma koja preispituje savremene urbane izazove evropskih gradova čija je misija unapređenje uslova života u evropskima gradovima. Povezujući različite aspekte kulture deljenja i urbani dizajn SCCM razvija novi oblik življenja u našim gradovima. Zajednički.


Javna okupljanja i kreativne razmene učesnika SCCM programa kroz koje će ostvarivati zajednički programski okvir održavaće se u DVORIŠTIMA IDEJA (IDEAS YARDS) koja će biti organizovana u 6 partnerskih gradova – u Berlinu, Pragu, Bratislavi, Katovicama, Budimpešti i Beogradu. Pokretanjem eksperimentalih URBANIH ČVORIŠTA za unapređenje zajedničkih otvorenih gradskih prostora putem saradnje sa zajednicama, BINA želi da preispita mogućnosti realizacije proklamovanog  „prava na grad“ u našim uslovima.  11 PARTNERA IZ ŠEST DRŽAVA I 7 GRADOVA. 
Na javnom konkursu odabran je stručni tim Čuvari parka koji će razviti svoje projekte saradnje sa zajednicom da bi arhitektonskim, urbanističkim, umetničkim i dizajnerskim intervencijama unapredili otvoreni gradski prostor u bloku kod Mileševske 42. Program počinje tokom BINA manifestacije i odvijaće se narednih šest meseci.

Na početku projekta održaće se radionice u saradnji sa partnerima Mindspace iz Budimpeste i Kunstrepublik iz Berlina. U subotu 20. maja u Likovnoj galeriji KCB-a održaće se jednodnevna konferencija na temu DVORIŠTA IDEJA BEOGRAD: UČIMO DA DELIMO.
U okviru ovogodišnje BINA-e predstaviće se takođe dve evropske manifestacije, lisabonski Trijenale arhitekture i temišvarsko Bijenale arhitekture BETA.


Beograđani će i ove godine u maju imati priliku da prošetaju Beogradom sa arhitektima i istoričarima arhitekture, steknu novo iskustvo percepcije grada i vide ga na način na koji do sada nisu. U saradnji sa dugogodišnjim partnerima, više fakulteta i ustanova, kao i brojnim saradnicima i ove godine tokom trajanja manifestacije biće organizovan niz radionica za polaznike različitih uzrasta, od osnovne škole do studenata. Radionice će se pozabaviti i upotrebom digitalnih medija u arhitekturi.


Tokom mesec dana trajanja BINA-e razgovaraće se o arhitekturi znanja kao pokretaču urbanog razvoja, navijati da što pre počne izrada glavnog projekta za rekonstrukciju Muzeja grada Beograda, družiće se sa stručnjacima koji grade i opremaju zgrade, studenti i đaci će stvarati svoju arhitekturu u radionicama i svi zajedno će šetati Beogradom, upoznajući ga iznova i iznova.

BINA 2017 govori jezikom transdisciplinarnosti: arhitekture, antropologije, filozofije, sociologije, muzike, vizuelnih umetnosti i dizajna. BINA vas poziva da im se pridružite na izložbama, predavanjima, šetnjama i radionicama kako biste zajedno doprineli stvaranju odgovornih rešenja za nove prostorne izazove sa kojima se naše okruženje stalno susreće!
Dobro došli na dvanaestu Beogradsku internacionalnu nedelju arhitekture, dobro došli u Dvorišta ideja!

Sve informacije o tačnim mestima i vremenima održavanja programa, kao i više podataka o samim programima možete naći na www.bina.rs, www.dab.rs i www.kcb.rs.

*Darko Marušić rođen je 1940. godine u Omišu. Studije arhitekture završio 1965. godine na Beogradskom univerzitetu, a već od naredne biva zaposlen na Institutu za arhitekturu i urbanizam Srbije (IAUS). Tu ostaje do 1973. godine, kada prelazi na Arhitektonski fakultet u zvanju asistenta, gde se penzioniše 2005. godine kao redovni profesor na Departmanu za arhitekturu, oblasti arhitektonskog i urbanističkog projektovanja, stanovanja i stambene tipologije. Bio je član nekoliko udruženja, od kojih izdvajamo Društvo arhitekata Beograda i ULUPUDS, a jedan je od osnivača stručne manifestacije BINA.

Svrstava se među pet najznačajnijih stručnjaka iz oblasti stambene arhitekture, pored arhitekata Mihaila Čanka, Aleksandra Stjepanovića, Dušana Krstića i Milana Lojanicu, a doživotni partner, kako u struci tako i u privatnom životu, sa kojom ostvaruje gotovo sva svoja značajna dela, bila je njegova supruga Milenija Marušić.

Sa suprugom Milenijom, Darko potpisuje niz značajnih arhitektonskih ostvarenja. Počeli su sa Blokom 61 (koautor arhitekta Milan Miodragović), gde su se prvi put susreli sa već zadatim urbanističkim okvirima i borbom sa birokratizovanim planiranjem Novog Beograda. Zatim dolazi stambeno naselje Cerak vinogradi (koautor Nedeljko Borovnica), za koji autori 1981. godine dobijaju Oktobarsku nagradu grada Beograda.

 PROGRAM XII BINE


Četvrtak, 27.04.2017.

19.00 BINA OTVARANJE
IZLOŽBA: ORIGINALNO O NIKOLI DOBROVIĆU: POJMOVNIK CRTEŽA
SAVREMENE ARHITEKTURE
Koncept: Ljiljana Blagojević
KCB, Likovna galerija
Petak, 28.04.2017.
17.00 VOĐENJE KROZ IZLOŽBU: ORIGINALNO O NIKOLI DOBROVIĆU: POJMOVNIK
CRTEŽA SAVREMENE ARHITEKTURE
KCB, Likovna galerija
18.00-20.00 PREDAVANJE: NIKOLA DOBROVIĆ – 50 GODINA POSLE
Predavač: Aleksandar Kadijević
KCB, Likovna galerija

Nedelja, 30.04.2017.

10.00-12.00 BINA ŠETNJA: STOPAMA OSMANSKO-SRPSKOG BEOGRADA
Vodi: Katarina Stradner
→ kod Sahat kule, Kelmegdan
16.00-18.00 BINA ŠETNJA: ZAPADNA KAPIJA BEOGRADA
Vodi: Goran Anđelković, Do.co.mo.mo Srbija
plato ispred Zapadne kapije Beograda, iz pravca Ulice Narodnih heroja
(kod malog amfiteatra sa fontanom)

Sreda, 03.05.2017.

16.00-18.00 BINA OPEN HOUSE: RADIO BEOGRAD
Vodi: Snežana Ristić
→ Ispred glavnog ulaza, Hilandarska 2
Četvrtak, 04.05.2017.
12.00-14.00 RADIONICA-PREDAVANJE za srednjoškolce: SEKUNDARNA ARHITEKTURA
Vodi: Branislav Nikolić
AC DeSpot
18:00 OTVARANJE
IZLOŽBA: ŠKOLJKA MUZEJA: TRI KONKURSA ZA ZGRADU MUZEJA GRADA
BEOGRADA
Autori: Zlata Vuksanović Macura i Angelina Banković
→ Muzej grada Beograda
IZLOŽBA: BISERI MUZEJA: BUDUĆA STALNA POSTAVKA MUZEJA GRADA
BEOGRADA
Autori: Angelina Banković, Dragana Stojić i Zlata Vuksanović Macura
→ Muzej grada Beograda
IZLOŽBA: GODIŠNJE NAGRADE ZA ARHITEKTURU I ARHITEKTONSKI I
URBANISTIČKI KONKURSI U PERIODU MAJ 2016. – APRIL 2017.
Koncept: Darko Marušić
→ Muzej grada Beograda
19:00 RAZGOVOR I VOĐENJE KROZ IZLOŽBU: ŠKOLJKA MUZEJA: TRI KONKURSA ZA
ZGRADU MUZEJA GRADA BEOGRADA
Moderator: Zlata Vuksanović Macura
→ Muzej grada Beograda

Petak, 05.05.2017.

12.00-14.00 RADIONICA-PREDAVANJE za srednjoškolce: SEKUNDARNA ARHITEKTURA
Vodi: Branislav Nikolić
AC DeSpot
18.00-19.00 VOĐENJE KROZ IZLOŽBU: ORIGINALNO O NIKOLI DOBROVIĆU: POJMOVNIK
CRTEŽA SAVREMENE ARHITEKTURE
→KCB, Likovna galerija
Subota, 06.05.2017.
12.00-15.00 RADIONICA za osnovce: KCB – ArtEdu
Vodi: Ana Nedeljković
→KCB, Likovna galerija

Nedelja, 07.05.2017.

10.00-12.00 BINA ŠETNJA: SAVSKE OBALE I ONO ŠTO IH SPAJA
Vode: Milena Zindović i Dobrivoje Erić, Do.co.mo.mo Srbija
→ kod splava Gabbiano, hotel Jugoslavija
16.00-18.00 BINA OPEN HOUSE: PARISKA DAMA NASPRAM KALEMEGDANA: ZGRADA ZA
SLILKARE U PARISKOJ 14
Vodi: Goran Anđelković, Do.co.mo.mo Srbija
→ Ispred ulaza, Pariska 14

Ponedeljak, 08.05.2017.

11.00-14.00 RADIONICAza osnovce: ARHITEKTURA ULICE – slikarska radionica
Vodi: Nevena Popović
→ Studio 5
14.00 RADIONICA za studente: DIHOTOMIJA
Učesnici: Fakultet likovnih umetnosti, Univerzitet umetnosti u Beogradu i Fakultet
za umetnost i dizajn, Univerzitet „Džon Nezbit“
Autor i koordinator: Aleksandra Jovanić
→ FLU, FUD
16.00-18.00 BINA OPEN HOUSE: PALATA SAVEZNOG IZVRŠNOG VEĆA NA NOVOM
BEOGRADU – PALATA „SRBIJA“
Vode: Sandra Vesić i Slavomir Anđelić
→ Palata „Srbija“, plato ispred glavnog ulaza
Utorak, 09.05.2017.
11.00-14.00 RADIONICA-PREDAVANJE za predškolce: IGRA U PROSTORU / PROSTORI IGRE
Vodi: Natalija Jovanović
Predškolska ustanova „Skadarlija“
14.00 RADIONICA za studente: DIHOTOMIJA
Učesnici: Fakultet likovnih umetnosti, Univerzitet umetnosti u Beogradu i Fakultet
za umetnost i dizajn, Univerzitet „Džon Nezbit“
Autor i koordinator: Aleksandra Jovanić
→ FLU, FUD

Sreda, 10.05.2017.

12.00-15.00 RADIONICA za osnovce: DVORIŠTE PO MERI DETETA
Vodi: Biljana Branković – PROCES, edukativna arhitektura
→KCB, Likovna galerija
14.00 RADIONICA za studente: DIHOTOMIJA
Učesnici: Fakultet likovnih umetnosti, Univerzitet umetnosti u Beogradu i Fakultet
za umetnost i dizajn, Univerzitet „Džon Nezbit“
Autor i koordinator: Aleksandra Jovanić
→ FLU, FUD
18.00-19.00 VOĐENJE KROZ IZLOŽBU: ORIGINALNO O NIKOLI DOBROVIĆU: POJMOVNIK
CRTEŽA SAVREMENE ARHITEKTURE
→KCB, Likovna galerija
19:00 OKRUGLI STO: BUDUĆNOST KONKURSA – REGIONALNA PERSPEKTIVA
Moderator: Grozdana Šišović
→ Muzej grada Beograda

Četvrtak, 11.05.2017.

12.00-15.00 RADIONICA za osnovce: DVORIŠTE PO MERI DETETA
Vodi: Biljana Branković – PROCES, edukativna arhitektura
KCB, Likovna galerija
15.00-17.00 BINA OPEN HOUSE: MUZEJ SAVREMENE UMETNOSTI – OBILAZAK GRADILIŠTA
Vodi: Goran Vojvodić
→ Ispred ulaza u Muzej, Ušće 10, Novi Beograd
18.00 OTVARANJE
IZLOŽBA: MALE UTOPIJE – Italijanska arhitektura trećeg milenijuma između
istorije, istraživanja i inovacije
Kustos: Pipo Ćora, Rim
→ Italijanski institut za kulturu

Petak, 12.05.2017.

10.00-18.00 FAP MEĐUNARODNA KONFERENCIJA: PREDGRAĐA BEOGRADA – ZAMISLI
BUDUĆNOSTI
Učesnici: Matevž Čelik, Ljubljana; Pipo Ćora, Rim; Sezar Rejes Nahera, Barselona;
Ina Valkova i Sara Lušić Alavanja, Plovdiv; Manuel Enrikeš, Lisabon; Milica Joksić,
Beograd; Đudita Vendrame, Ajndhoven; Sebastijan Ernst i Jonas Trac, Berlin; NVO
Beogradski festival cveća, Beograd; StudioNO, Vroclav; Dimitris Grozopulos i Efie
Kasimati, London; Florijan Nidvorok, Štansbai Švac; Predrag Milić, Beograd;
Kulturne teritorije, Varšava; NVO In Akt, Beograd
Moderator: Danica Jovović Prodanović i Ružica Sarić
→ Urbanistički zavod Beograda
19.00 OTVARANJE
IZLOŽBA: BIJENALE ARHITEKTURE BETA 2016 / RADOVI SA KONKURSA
Koordinator izložbe: Aleksandra-Marija Rigler, Temišvar
Urbanistički zavod Beograda

Subota, 13.05.2017.

10.00-15.00
FAP MEĐUNARODNA KONFERENCIJA / Stručni obilazak: RUBNE OPŠTINE
BEOGRADA: POTENCIJALI I PREPREKE
Vodi: Miodrag Ferenčak
12.00-15.00 RADIONICA za osnovce: KCB – ArtEdu
Vodi: Ana Nedeljković
→KCB, Likovna galerija
Nedelja, 14.05.2017.
10.00-13.00 BINA ŠETNJA: ALEJAMA NOVOG GROBLJA
Vodi: Violeta Obrenović
→ Glavni ulaz u Novo groblje, Ruzveltova 5
16.00-18.00 BINA ŠETNJA: PUTEVIMA ARHITEKTONSKE DESTRUKCIJE
Vodi: Aleksandar Staničić, Do.co.mo.mo Srbija
→ Od Mostarske petlje do zgrade RTS-a u Aberdarevoj ulici

Ponedeljak, 15.05.2017.

14.00 RADIONICA za studente: DIHOTOMIJA
Učesnici: Fakultet likovnih umetnosti, Univerzitet umetnosti u Beogradu i Fakultet
za umetnost i dizajn, Univerzitet „Džon Nezbit“
Autor i koordinator: Aleksandra Jovanić
→ FLU, FUD
17.00 VOĐENJE KROZ IZLOŽBU: ORIGINALNO O NIKOLI DOBROVIĆU: POJMOVNIK
CRTEŽA SAVREMENE ARHITEKTURE
→ KCB, Likovna galerija
18.00-19.00 BINA TRIBINA: ZAŠTITARI – PROJEKTANTI: KAKO OBNOVITI DOBROVIĆEV
GENERALŠTAB?
Modertori: Tanja D. Konli, Boston i Jelena Ivanović Vojvodić, Beograd
→ KCB, Likovna galerija

Utorak, 16.05.2017.

14.00 RADIONICA za studente: DIHOTOMIJA
Učesnici: Fakultet likovnih umetnosti, Univerzitet umetnosti u Beogradu i Fakultet
za umetnost i dizajn, Univerzitet „Džon Nezbit“
Autor i koordinator: Aleksandra Jovanić
→ FLU, FUD

Sreda, 17.05.2017.

10.00-17.00 STUDIO: PROJEKAT URBANI DIZAJN – „URBANA AKUPUNKTURA“ NA PARTICIPATIVNI NAČIN

Koncept: Jens Brandt, Kopenhagen
Vode: Zorica Savičić, Beograd i Nataša Čolić, Beograd
→ FUD

18.00-20.00 OKRUGLI STO: ARHITEKTURA ZNANJA KAO POKRETAČ URBANOG RAZVOJA

Učesnici: Panu Lehtovuori, Helsinki; Marko Tanninen, Helsinki; Dejan Drajić,
Beograd i Jelena Ivanović Vojvodić, Beograd

→ KCB, Likovna galerija

Četvrtak,18.05.2017.

10.00-17.00 SEMINAR: ARHITEKTE – PROJEKTANTI – PRAKTIČARI
Vode: Jelena Ivanović Vojvodić, Beograd i Ružica Sarić, Beograd

→ Hotel Holiday Inn, Beograd

10.00-17.00 STUDIO: PROJEKAT URBANI DIZAJN – „URBANA AKUPUNKTURA“ NA PARTICIPATIVNI NAČIN

Koncept: Jens Brandt, Kopenhagen
Vode: Zorica Savičić, Beograd i Nataša Čolić, Beograd

→ FUD

Petak, 19.05.2017.

10.00-17.00 STUDIO: PROJEKAT URBANI DIZAJN – „URBANA AKUPUNKTURA“ NA PARTICIPATIVNI NAČIN

Koncept: Jens Brandt, Kopenhagen
Vode: Zorica Savičić, Beograd i Nataša Čolić, Beograd

→ FUD

18.00-21.00 SEMINAR: SEMINAR: NIKOLA DOBROVIĆ – SREDNJOEVROPSKI ARHITEKTA?

Koncept: Tanja D. Konli, Boston
Učesnici: Tanja D. Konli, Boston, Ljiljana Blagojević, Beograd i Henrijeta
Moravčikova, Bratislava

→ KCB, Likovna galerija

Subota, 20.05.2017.

12.00-17.00 SCCM MEĐUNARODNA KONFERENCIJA:
DVORIŠTA IDEJA BEOGRAD: UČIMO DA DELIMO

Učesnici: Milota Sidorova, Prag; Osamu Okamura, Prag; Miodrag Kuč i Matijas
Ajnhof, Berlin; Adam Kobriža i Silvija Žargo, Budimpešta; Peter Stec, Bratislava;
Hana Kostrževska, Katovice; Fakultet za umetnost i dizajn, Univerzitet „Džon
Nezbit“, Beograd; Čuvari Parka, Beograd
Uvodna reč: Branislav Popović, Beograd
Moderatori: Ružica Sarić i Ivan Kucina

→ KCB, Likovna galerija

NOĆ MUZEJA

19.00 IZLOŽBA: ORIGINALNO O NIKOLI DOBROVIĆU: POJMOVNIK CRTEŽA
SAVREMENE ARHITEKTURE

Koncept: Ljiljana Blagojević

→ KCB, Likovna galerija

IZLOŽBA: ŠKOLJKA MUZEJA: TRI KONKURSA ZA ZGRADU MUZEJA GRADA
BEOGRADA

Autori: Zlata Vuksanović Macura i Angelina Banković

→ Muzej grada Beograda

IZLOŽBA: BISERI MUZEJA: BUDUĆA STALNA POSTAVKA MUZEJA GRADA
BEOGRADA
Autori: Angelina Banković, Dragana Stojić i Zlata Vuksanović Macura

→ Muzej grada Beograda

IZLOŽBA: GODIŠNJE NAGRADE ZA ARHITEKTURU I ARHITEKTONSKI I
URBANISTIČKI KONKURSI U PERIODU MAJ 2016. – APRIL 2017.
Koncept: Darko Marušić

→ Muzej grada Beograda

ART + SCIENCE 2017

IZLOŽBA: UNIVERZALNI OBJEKTI

Park 1, Park 2 & Vrt, radovi napravljeni u okruženju za kompjuterske igre
Autor: Tatjana Vujinović Kušej

→ Galerija nauke i tehnike Srpske akademije nauka i umetnosti

Nedelja, 21.05.2017.

10.00-12.00 BINA ŠETNJA: ARHITEKTURA I SEĆANJE: JEVREJSKO NASLEĐE U BEOGRADU

Vodi: Milica Rožman
→ ugao Dušanove i Jevrejske ulice

16.00-18.00 BINA ŠETNJA: ŽENE U ARHITEKTURI IZMEĐU 1900. I 1960.
Vode: Milena Zindović i Marija Pavlović

→ Ulica Kraljice Natalije, ispred Učiteljskog fakulteta u ul. Kraljice Natalije

Ponedeljak, 22.05.2017.

11.00-13.00 RADIONICA SCCM / Studija slučaja: Urban HUB – ČUVARI PARKA
→ Plato u Mileševskoj ulici

Utorak, 23.05.2017.

11.00-13.00 RADIONICA SCCM / Studija slučaja: Urban HUB – ČUVARI PARKA
→ Plato u Mileševskoj ulici

14.00-16.00 BINA OPEN HOUSE: AMBASADA REPUBLIKE ČEŠKE
Vodi: Vladana Putnik Prica

→ Ispred ulaza, Bulevar kralja Aleksandra 22

Sreda, 24.05.2017.

11.00-13.00 RADIONICA SCCM / Studija slučaja: Urban HUB – ČUVARI PARKA
→ Plato u Mileševskoj ulici


Četvrtak, 25.05.2017.

19.00 BINA ZATVARANJE

→ KCB

BINA zadržava pravo izmene programa




MESTA DEŠAVANJA:


AC DeSpot, Bulevar despota Stefana 36
Fakultet likovnih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu, Pariska 16
Fakultet za umetnost i dizajnUniverziteta „DžonNezbit“, Bulevar umetnosti 29
Galerija nauke i tehnike Srpske akademije nauka i umetnosti, Đure Jakšića 2
Hotel Holiday Inn Beograd, Španskih boraca 74
Italijanski institut za kulturu Beograd, Kneza Miloša 56
KCB – Likovna galerija, Knez Mihailova 6
Muzej grada Beograda, Resavska 40
Plato u Mileševskoj ulici, Mileševska 42
Predškolska ustanova „Skadarlija“,
Studio 5, Stojana Protića 58
Urbanistički zavod Beograda, Palmotićeva 30


Нема коментара:

Постави коментар