среда, 5. април 2017.

ИЗЛОЖБА МОМО, PAR LUI MEME


Поводом 80 година од рођења познатог српског писца и сликара Моме Капора, Медија центар „Одбрана“ и Задужбина „Момчило Момо Капор“ у Великој галерији Дома Војске Србије приређују изложбу „Момо, par lui meme“, која ће свечано бити отворена 7. априла 2017. године у 19 часова.

Изложба је замишљена као својеврсни документарни и ликовни путопис кроз живот Моме Капора и базирана је на истоименој монографији из 2008. године, чији је аутор био Капор, а њен назив потиче од фразе „par lui meme“, која значи „о себи самом“.

До 27. априла 2017. публика ће моћи да види више од тридесет цртежа и уља на платну насталих у раној фази Моминог сликарског стваралаштва за време студија на Ликовној академији у Београду, више од педесет фотографија и личних докумената из архиве Задужбине „Момчило Момо Капор“.

 
На отварању изложбе биће емитован десетоминутни документарни филм о Моми, а госте ће поздравити пуковник Стевица Карапанџин, директор Медија центра „Одбрана“, Љиљана Капор, директорка и оснивач задужбине „Момчило Момо Капор“, Владан Вукосављевић, министар културе и информисања и Никола Кусовац, историча уметност и дугогодишњи пријатељ Моме Капора, који ће отворити изложбу.

Детаљније о изложби можете пронаћи ОВДЕ.

Нема коментара:

Постави коментар