петак, 7. април 2017.

Dečije knjige i srpski izdavači u Bolonji




Kreativni centar već šesnaesti put učestvuje na Sajmu u Bolonji i ima svoj štand. Cilj im je razmena iskustava s ostalim izdavačima i prikazivanje novina u sopstvenoj produkciji. Naslovi ovog izdavača "Seks za početnike" Jasminke Petrović i "Knjiga za svaku devojčicu" Violete Babić, koji su prevedene u više od dvadeset zemalja i najpopularnjie.  Dosad je potpisano više od 400 ugovora, a bezmalo sto izdanja Kreativnog centra  prevedeno je na više od 30 jezika i objavljeno u mnogim zemljama širom sveta.


 "Pčelica" iz Čačka četvrti put učestvuje na Sajmu u Bolonji, a Evro buk se ove godine na svom štandu predstavlja sa više od  sto različitih naslova objavljenih u saradnji sa srpskim autorima i ilustratorima od kojih su najpopularnije:- Andersenova "Palčica" sa ilustracijama Ane Grigorjev, zbirke Lafontenovih i Ezopovih basni koje su interesantne izdavačima iz Kine.



Sajam tradicionalno dodelje Bolonjsku nagradu mladih u više kategorija za najbolju dečiju štampanu knjigu, kao i za digitalno izdanje i najboljeg dečijeg izdavača godine. Od ove godine uvedena je i specijalna Art bolonjska nagrada mladih za knjige, čija je tema umetnost.

Нема коментара:

Постави коментар