понедељак, 10. април 2017.

The Beatles and Beyond u Hali sportova


U goste nam dolazi češka grupa The Beatles Revival, koji su karijeru započeli pre dvadeset godina. U sredu, 19. aprila u Hali sportova održaće se svetska premijera događaja „Remember Yesterday – The Beatles and Beyond“. 
 
Hala sportova za tu priliku postaće pozornica bitlsomanije sa celokupnom scenografijom koja prati sve faze "liverpulskih buba",  a uz pratnju poljskog simfonijskog orkestra Musical Lite Orchestra pod dirigentskom palicom Piotra Oleksiaka kao i uz mnogobrojne plesače i plesačice.

U iščekivanju "čeških buba" par anegdota. "Help" je Lenonova emotivna ispovest posle majčine smrti i u vreme poljuljanog braka, a u Hej Džud Mekartni se bavi sinom Sintije i Džona Lenona, Džulijenom. Lenon je, pak, bio uveren da se tu radi o njegovom odnosu sa Joko OnoHitu A Hard Day's Night kumovao je Ringo u trenutku kada je svima billo dosta svega. "Let It Be" je posveta Makartnijevoj pokojnoj majci Meri. Juče se Mekartnija javilo u snu pod imenom “Kajgana”. Zanimljiv je i podatak da u njenom snimanju nije učestvovao niko od ostalih članova grupe. Snimio je sam na akustičnoj gitari, a posle su pridodati gudači. Dugo vremena potpom on se pitao:

 "Odakle sam ovo ukrao?"

Strawberry Fields Forever Lenonova pesma poetičnog naziva, zapravo je njegov osvrt na odrastanje uz istoimeno liverpulsko prihvatilište napuštene dece. Zlobnici tvrde da je za Ticket To Ride zaslužno Lenonovo i Harisonovo upoznavanje za LSD-om. Slično stvari stoje i sa Lucy In The Sky With Diamonds.

Helter Skelter, Polov odgovor na pojavu hevi-metala poslužio je kao šlagvort Čarlsu Mensonu i njegovoj sekti da u njon pronađu tajne znake i pobiju što više ljudi, među kojima i suprugu Romana Polanskog, Šeron Tejt. Vratimo se lepšim stvarima; Dear Prudence je nastala u trenutcima dok je Lenon isprobavao novu tehniku sviranja akustične gitare koju mu je pokazao Donovan, a pesmu posvetio sestri Mie Farou.

Ulaznice za „Remember Yesterday“ u Hali sportova možete nabaviti na svim prodajnim mestima Eventima i preko www.eventim.rs.

Нема коментара:

Постави коментар