уторак, 11. април 2017.

Ciklus predavanja ARHITEKTURA U KONTEKSTU #3

  
КУЛТУРНИ ЦЕНТАР БЕОГРАДА
Галерија Артгет, Трг републике 5/I

уторак, 11. април 2017. у 19:00 

Циклус предавања АРХИТЕКТУРА У КОНТЕКСТУ #3

ИДЕЈА - ИНВЕСТИЦИЈА - РЕАЛИЗАЦИЈА
 
Архитектонски опус Александра Спајића

Учесници: Дејан Бабовић, архитекта и аутор 

Сваки архитектонски објекат на путу до свог коначног облика, пролази кроз различите фазе,  модификује се више пута. У том процесу у коме кућа настаје учествују архитекта, инвеститор и будући корисници. У којој мери и на кој начин сарађују ови актери, који свако на свој начин доживљавају исти објекат. У својој архитектонској пракси Александар Спајић је највећи део својих реализованих дела пројектовао за познатог инвеститора и  у непосредној сарадњи са њим.. О том свом искуству, о томе како изградити однос поврења са клијентом, како остати доследан свом архитектонском kреду, а истовремено бити спреман и на компромис, он ће разговарати са колегом, такође врсним пројектантом Дејаном Бабовићем. Као специјални гост у разговор ће се укључити и један од инвеститора са којим Спајић сарађује. Публика ће имати ретку прилику да се упозна са ставом наручиоца објекта, оног који је често невидљив за јавност, а који у мањој или већој мери одлучује о будућем објекту.


Александар Спајић (1963) дипломирао је на Архитектонском факултету у Београду  1989. године.

Након дипломирања радио је у неколико пројектних бироа у земљи и иностранству. Од 1997. године ради самостално у сопственом бироу, док 2005. године оснива Ауторски Атеље Спајић. Са својим сарадницима бави се пројектовањем пословних, стамбених, спортских и туристичких објеката и ентеријера. Најзначајнија дела су РТВ Пинк, ПФИ студији и Мгум у Шимановцима, ентеријер објекта Делта Спорт, више ентеријера разних брендова, ентеријер пословног објекта ПО2-2 за
Delta Realestate, ентеријер управне зграде Соко Штарк, layout пословница Банkа Интесе, пословни центар фармацеутске куће Стада у Бад Вилбелу-Немачка, више индивидуалних стамбених објеката и ентеријера пословних и стамбених објеката и продајних простора. Добитиник је награда и признања ДаНС-а, Салона архитектуре у Београду, награде Улупудс-а Александар Шалетић за ентеријер и БПБ Trophy награда на нивоу Србије и Црне Горе, као и интернационалне награде за најбољи ентеријер са иновацијом у систему суве градње на такмичењу одрзаном у Мадриду 2006. године. Учесник изложби у Берлину, Венецији, Москви, Минску и Бишкек-Киргизија.
 
Нaпоменa: Предaвaње је вредновaно сa 5 бодовa зa пријaвљене учеснике, односно 10 бодовa зa предaвaче који су члaнови Коморе и увршћено у Прогрaм обуке континуирaног (пермaнентног) професионaлног усaвршaвaњa члaновa Инжењерске коморе Србије из облaсти Нaционaлног прогрaмa зa 2017. годину.  

Суоргaнизaтор: Инжењерскa коморa Србије 

Нема коментара:

Постави коментар