среда, 5. април 2017.

Apocalyptica u Hali sportova




Kažu da se zločinac uvek vraća na mesto zločina. To je samo delimično tačno. Finski bend Apocalyptica je u okviru turneje povodom obeležavanja 20 godina od njihovog prvog albuma Apocalyptica plays Metallica by four cellos ponovo posetio Beograd.  Ovaj put 4. aprila u Hali sportova Ranko Žeravica na Novom Beogradu.

Dva i po sata su ovi Skandinavci „testerisali“ hitove kultnog američkog benda Metallica. Koncert je započeo numerom Enter Sandman,  na četiri čela a nizale su se numere: Master of Puppets, Harvest of Sorrow, Unforgiven’, Sad But True  i Wherever I May Roam

„Neverovatno je da smo večeras ovde, ove 2017. godine. Kada smo počinjali 1996. nismo verovali da će biti ovako. Sve je to zahvaljujući vama. Tu nema ničega tužnog, ali evo ipak pesma Sad but True“, uzviknuo je Topinen.


Publika je mogla da primeti da jedan čelista (Paavo Lotjonen) svira s nogom u gipsu. No to nije omelo ni muzičare, a ni publiku da pruže maksimum i razmene energiju koju ova muzika neosporno nosi. Svakake se anegdote ispredaju kako je do te povrede došlo, ali ne bismo ovom prilikom ulazili u takve pikanterije. 


U drugom delu koncerta ojačali su za bubnjara Mikko Siren što je okupljena publika burno pozdravila u skupa s njima zapevala Fade To Black, For Whom The Bell Tolls, Orion i Battery. Da se Vlasi ne dosete Seek and Destroy  su začinili delićem hita grupe AC/DC  Thunderstruck i uspešno finiširali zvanični deo.


Za bis su izabrane „sigurice“ u vidu Nothing Else Matters i One.

Нема коментара:

Постави коментар