понедељак, 18. април 2016.

MICHAEL HANEKE – RETROSPEKTIVA




Jugoslovenska kinoteka, Uzun Mirkova 1

Od 19. do 24. aprila Austrijski kulturni forum u saradnji sa Jugoslovenskom kinotekom i Francuskim institutom u Srbiji prikazuje najvažnije filmove austrijskog režisera Michaela Hanekea. 

U okviru retrospektive biće prikazani sledeći filmovi: Pijanistkinja, Bela traka, Skriveno, Benijev video, Čudne igre, Ljubav. Detaljan program i više informacija o filmovima nalaze se na Facebook straniciJugoslovenske kinoteke. Sve projekcije su u velikoj sali Jugoslovenske kinoteke u Uzun Mirkovoj 1.

U sredu, 20/4 u 19:00 planirana je i tribina o Hanekeovom delu o kojoj ćemo više detalja saopštiti upravo na press konferenciji.


Mihael Haneke je austrijski reditelj koji je neka od svojih najznačajnijih dela ostvario na francuskom jeziku. Otuda se i ova retrospektiva realizuje u saradnji Austrijskog kulturnog foruma i Francuskog instituta u Srbiji sa Jugoslovenskom kinotekom. 

Michael Haneke je danas neosporno jedan od najznačajnijih predstavnika austrijske i francuske kinematografije i nadamo se da ćemo kroz ovu reviju uspeti da Vam pružimo uvid u njegov rad. U svojim filmovima Mihael Haneke maestralno zagleda u dubine ljudske duše i otvara pitanja sa kojima gledalac nastavlja da se suočava i kada napusti bioskopsku salu. Puka zabava nije cilj njegovih filmova, već da gledalac bude iritiran i na taj način pokrenut na promišljanje.

Нема коментара:

Постави коментар