среда, 20. април 2016.

Dom omladine - Tribina: PRIMENJENO VAJARSTVO U INDUSTRIJI ZABAVE



Nedelja, 24. april 2016. u 13:00
Dom omladine Beograda//Amerikana
Organizacija: Mad Squirrel i Dom omladine Beograda
Moderator tribine: Lana Rakanović/ Mad Squirrel. Govore: Nenad Bekvalac, Sendi Kumalakanta, Branislav Crvenković, Nenad Gajić i Katarina Bugarski.

Primenjeno vajarstvo u svetu ima vrlo široku primenu, ovom tribinom mi se koncentrišemo na nekonvencialni deo primenjenog vajarstva u industriji zabave, a koja nije ponuđena kao alternativa na FPU i Srbiji uopšte. Spomenućemo neke od njih u filmskoj industriji: protetički specijalni efekti, industrija igračaka, produkcioni dizajn za video igre, stop motion animacija, skulpture za potrebe muzeja i mnoge druge.

Predavanje počinjemo upravo od filmske industrije, jer svi predavači pored toga što su završili različite smerove na FPU, oprobali su se na filmu, svoja znanja su širili da bi se kasnije okretali ka različitim sferama industrije zabave.


Kroz istoriju primenjene umetnosti na filmu provešće vas Nenad Bekvalac diplomirani dramaturg, ko-autor kultne emisije Šok koridor, stručni saradnik i selektor Jugoslovenske kinoteke i glumac.
Sendi Kumalakanta, diplomirani primenjeni vajar / Mad Squirrel, pričaće o istoriji specijalnih efekata na filmu, savremenim materijalima, tehnikama i tehnologiji u primenjenom vajarstvu.


Branislav Crvenković, takođe diplomirani vajar /Skills division, pričaće o novim konceptima muzeja za naše podneblje i zabavnih parkova, zasnovanih na istorijskim ličnostima, legendama, edukativnim, ali koji pre svega  nude vizueni dozivljaj i zabavu.

Nenad Gajić, diplomirani grafičar i Katarina Bugarski, arhitekta/ Shnitzugah creation, pričaju o stop motion animaciji, šta ih je privuklo da sarađjuju, koji projekat im je podržalo Ministarstvo kulture Srbije, kao i kako su sa lutkica za stop motion prešli na hiper realne skulpture.


Tribinu "Primenjeno vajarstvo u industriji zabave" će pratiti fotografije, video snimci, i isečci iz filmova, kao i prateća izložba "COLLECTIBLE" FIGURA koja će se dešavati u holu Doma omladine Beograda. 

Autori eksponata su naši govornici, a sama izložba se sastoji od "Collectible" figura ručno vajanih, hiper realnih bisti različitih dimenzija, kao i detalji procesa rada na maskama za film, od kalupa do gotove prostetičke maske, fotografije.

Tribinu preporučujemo profesionalcima ali i srednjoškolcima i studentima umetničkih fakulteta kao i ljubiteljima stripa, filma, animacije ..



Нема коментара:

Постави коментар