уторак, 19. април 2016.

Galeriji O3one- Embrionika-Mina Šarenac i Olja Marković

 od 21. aprila do 4. maja 2016.otvaranje izložbe 21. aprila u 20 časova


U okviru podrške kreativnih ljudi i promocije mladih talenata #InspirishiMe vam predstavlja izlozbu sedam fotografija Mine  Šarenac, simbolično nazvanih “Embrionika”, u Galeriji “O3one”, a u okviru Festivala Beogradskog Meseca Fotografije.

Izložba se bavi temom: Telo u vodi = Embrion, odnosno ukazuje na ženu kao nosioca života.

Fotografije u sebi sadrže elemente veštačkih materijala, blago odišu SF atmosferom i odaju utisak da su žene uspavane… Koliko dugo spavaju? Možda spavaju vekovima, dok istovremeno nose u sebi neki novi  život koji ce nastati kad se probude. Lučni kadar kompozicije asocira na prikazivanje Bogorodica (na vitražima i u nišama) i u prenesenom značenju simboliše začeće.



Lučni kadar kompozicije asocira na prikazivanje Bogorodice (na vitražima i u nišama) i u prenesenom značenju simboliše začeće. Materijali korišćeni u formiranju kompozicije su veštački, neki su korišćeni gotovi, dok je ostatak osmišljen i napravljen od strane autorke fotografija i Olje Marković, koautora izložbe, koja je učestvovala u stvaranju kreativnog koncepta i u idejnom rešenju same izložbe, kao i produkciji i kao tehnička podrška oko postavke kadra.


Mina Šarenac, rođena je 1986. godine u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2011. na smeru fotografija, klasa profesora Branimira Karanovića. Izlagala je na više izložbi u zemlji i inostranstvu. Bavi se umetničkom i modnom fotografijom, kao i kratkom video formom. Ovo joj je druga samostalna izložba.

Olja Marković, koautor, rođena je 1985. godine u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2011. i završila je master na Fakultetu političkih nauka, gde je trenutno na doktorskim studijama na odseku studije kulture. Radila je na dosta projekata iz oblasti scenskog kostima i mode. Bavi se kostimom, vizuelnim umetnostima i teorijom kulture.


Нема коментара:

Постави коментар