четвртак, 14. април 2016.

Представа Рођендан господина Нушића педесето извођење




Представа Рођендан господина Нушића, писца Душана Ковачевића, у режији Небојше Брадића, 16.4. ће имати своје педесето извођење.

У представи играју: БРАНИСЛАВ ЛЕЧИЋ, Бранислав Нушић; ДРАГАН ПЕТРОВИЋ ПЕЛЕ, Спасоје, газда кафане Златни пехар у Скадарлији; ТАМАРА ДРАГИЧЕВИЋ, Боба, млада глумица у успону; ПЕТАР БЕНЧИНА, Келнер, млади глумац у ишчекивању прве улоге; ИВАН ЗАРИЋ, Љуба, писац неодиграних трагедија; САНДА БАЛАБАН, Каћа.

Оркестар за све прилике чине: Милена Живадиновић/Марија Лазић, Сања Марковић, Миа Ковачевић.

Сценограф је Миленко Јеремић, костимограф Марина  Вукасовић Меденица, избор музике и аранжмани Владимир Марковић, кореограф је Вера Обрадовић.

Представа „Рођендан господина Нушића“ говори о прослави шездесетог рођендана једног од наших најзначајнијих писаца. Гледајући представу публика ће открити значајне чињенице из Нушићевог живота и периода у којем је писац живео и стварао проналазећи аналогију са данашњим временом.

Извођење музике на сцени даје аутентичност и динамику представи.

Представа јe обележила јубилеј – 150 година од рођења великог писца.

„Бранислав Нушић се родио пре више од сто педесет година и као неки људи у његовим комедијама, васкрсава сваке године све актуелнији и живљи него у време када се причало да је стварно жив.“ рекао је поводом јубилеја писац Душан Ковачевић.

Представа је освојила награду Ћуран за најбоље глумачко остварење Драгану Петровићу Пелету  на 44. фестивалу Дани комедије  у Јагодини 2015, а награда за костимографију Марини Вукасовић Меденици додељена је такође у Јагодини 2015.

Нема коментара:

Постави коментар