уторак, 5. април 2016.

Moja velika noć – Novi bioskop-Dom omladine




Dom omladine je sinoć započeo svoj cilus NOVI BIOSKOP: novi bioskopski hitovi, pretpremijerno! Španskim ostvarenjem MOJA VELIKA NOĆ u režiji  Aleksa de la Iglesia i u trajanju od tačno sto minuta. Sto minuta koje ćete zaista proživeti! Film je prikazan na ovogodišnjem FEST-u.

Nema potrebe da gubite vremena za besmislenim reality programima. Ništa ti netalentovani i isfrustrirani amateri neće uraditi kako treba. Zašto odmah ne uzmete esenciju, koncetrat, pravi adrenalin? Zato Španci, uostalom, snimaju ovakve urnebesne komedije sa crnohumornim elementima. Da sve preuveličaju, sve izrgnu ruglu, žigošu, da od činjenice da je sve otišlo dođavola naprave jednu dobru veliku žurku. Nema stvari i osobe sa kojom se neće poigrati u nameri da vas zasmeju. Ovaj put su se, između ostalog, okomili na španskog slavuja Hulija Iglesijasa. 

 
Nesreće na sve strane, policija i demostranti se međusobno pitaju za zdravlje, a u televizijskom studija čudna kombinacija Kabarea i Konje ubijaju zar ne? Samo surovija, ogoljenije, sa  punim gasom do daske. Pa ko izdrži pričaće! Ali i tu ima prostora za ples, ljubav i smeh.  


Iza glamurozne proslave Nove 2016, valjaju se sve fejk stvari: osmesi, aplauzi, hrana. A wi-fi-ja nema ni od korova. I nije čudno to što je mesec oktobar. I što neko hoće dete sa poznatim pevačem, a neko da ubije svog idola. U kakvom to mi svetu živimo i ima li tu mesta za sreću tzv. malih ljudi?

 
Aleks de la Iglesija je rođen u Bilbau, u Španiji, a diplomirao je filozofiju na Univerzitetu Deusto. Njegovi najznačajniji filmovi su: Acción Mutante, The Day of the Beast, Dance with the Devil, Dying of Laughter, Common Wealth, Ferpect Crime, The Last Circus i Witching & Bitching. Mi Gran Noche je njegov najnoviji film. On je kultni reditelj, a njegov rad tonom i stilom nalikuje Giljermu del Torou. Pripada “nezvaničnoj” novoj generaciji hispanskih reditelja koja, pored Toroa, uključuje i Injaritua, Kuarona i Rodrigesa.

Delić filma možete pogledati ovde 



 MOJA VELIKA NOĆ Mi gran noche

    Država:     Spain
    Trajanje:     100'
    Režija:     Alex de la Iglesia
    Scenario:     Jorge Guerricaechevarría, Álex de la Iglesia
    Uloge:     Raphael, Mario Casas, Pepón Nieto, Hugo Silva
    Fotografija:     Ángel Amorós
    Montaža:     Domingo Gonzalez
    Muzika:     Joan Valent
    Producent:     Enrique Cerezo
    Produkcija:     Canal Plus, Enrique Cerezo Producciones Cinematográficas S.A., TVE
    Distibuter:     Dexin Film
    Festivali:     2015 Toronto International Film Festival



Нема коментара:

Постави коментар