понедељак, 11. април 2016.

Пројекат GEO CONTEXT-ВЕРТИКАЛЕ и ХОРИЗОНТАЛЕ у Галерији Надор у Печују


Пројекат Гео контекст је осмишљен као уметничко истраживачки рад групе уметника из региона , за сада је реализована изложба у Новом Саду 2015 године у Галерији удружења уметника Вовјодине у којој су учествовали Љубомир Вучинић и респектабилни  уметници из Мађарске Золтан Фабијан и Золтан Слабеј који се баве конкретном –геометријском уметношћу

Мирјана Благојев и Љубомир Вучинић су у априлу 2015. године одржали уметничко-педагошке радионице на Академији уметности у Печују, као гостујући професори са Новосадске академије уметности, а ускладиштени утисци са те академске сарадње били су темељ  изложбе ВЕРТИКАЛЕ – ХОРИЗОНТАЛЕ у Надор галерији. 
 
Пројекат  се ове године наставља у родном граду Виктора Вазарелија у оквиру обележавања двадесетгодињице рада Академије уметности и музике у Печују. Мирјана Благојев бележи плочнике и разне начине поставке опеке у аритектури, а Љубомир Вучинић изражава своју фасцинацију геометријско-оптичком позицијом Вазарелија.

Предстојећа изложба је заказана у Галерији Надор у Печују за 14. април ове године. Изложба има радни наслов ВЕРТИКАЛЕ Љубомир Вучинић и ХОРИЗОНТАЛЕ Мирјана Благојев, а у под наслову -У Вазарелијевом родном граду. 

Осмишљена је као амбијентално-мултидемијална инсталација у простору, простору који је недовршен, те трансформисан у изложбени. Ово је ауторима било идеално полазиште за имплементацију објеката и дигиталних принтова великих формата са видео радовима у целовиту инсталацију.

Галерија Надор (Nádor Galéria Art&Med Kulturális Központ) налази се у самом центру Печуја и функционише као излагачки простор којим координира Центар за савремену уметност при Академији уметности и музике у Печују .

Нема коментара:

Постави коментар