среда, 20. април 2016.

U susret Svetskom danu knjige, 23-ćem aprilu



Književni maraton u Čuburskom parku


Inicijatorke projekta "Beogradski čitač" zajedno sa brojnim prijateljima i saradnicima, organizuju ovog vikenda književni maraton kod skulpture "Beogradski čitač" u Čuburskom parku, na Vračaru.
Od petka, 22. aprila u 18 sati pa sve do subote 23. aprila u 18 časova neprekidno će se smenjivati afirmisani pisci, poete, renomirani dramski umetnici , mladi budući pisci, recitatori i debitanti koji će čitati ili govoriti svoju poeziju ili prozu, citirati omiljene pesme ili delove proznih tekstova.

Publika će biti u prilici da čuju poeziju i prozu Danila Kiša, Isidore Sekulić i drugih domaćih pisaca, čija su dela, osim u knjigama, trajno ovekovečena i u audio formatu kao deo bogate riznice Zvučnog arhiva Radio Beograda. Emitovaće se i radio drame Dramskog programa Radio Beograda, a predstaviće se i grupa mladih stend ap komičara.

Premijerno će biti predstavljena audio knjiga Marka Vidojkovića "Kandže", a narator je Sergej Trifunović.

Uz inicijatorke projekta "Beogradski čitač" Gordanu Vlajić, Gordanu Pešaković i Tanju Šikić, urednici programskih segmenata književnog maratona "Beogradski čitač" su pisac i član UO UKS-a Miodrag Jakšić, književnica i novinarka Jelica Greganović, pisci Vladimir Blagojević, Gordana Vlajić, Ivanka Radmanović, novinarka Dragana Pešaković, književnica i sekretar redakcije "Književnih novina" Grozdana Cica Lučić Lalić, student Filološkog fakulteta Marko Katić.

Građani, koji žele da učetsvuju u maratonu, mogu se prijaviti putem mejla 


Književno-muzičko veče u Urmusu



Povodom Svetskog dana knjige, 23. aprila, Društvo književnika Beograda i Udruženje rok muzičara Srbije organizuju Književno veče sa početkom u 18 časova (Klub Urmus, Mutapova 12, Beograd).

Pored članova DKB učešće mogu uzeti svi pisci dobre volje (uz uslov da pre početka maratona voditelju programa predaju otkucanu pesmu dužine do 30 stihova, ili 15 aforizama, da bi ih uvrstili u program). 

Muzička podrška: grupe Grešnici, Budimo ljudi i kantautor Srđan Simeunović Sendan.

 II Savamala Book Fest


Od 5. do 8. maja, u Mikser House-u (Karađorđeva 46), u organizaciji City Magazine Belgrade i Makart: On-Line Knjižara., a uz podršku Baileys Srbija, održaće se drugi Savamala Book Fest.


Mikser Haus će se od 5. do 8. maja pretvoriti u knjižaru - biblioteku - čitaonicu - striparnicu - radionicu, gde će posetioci imati priliku da prelistaju, pročitaju, kupe nesvakidašnje naslove domaćih i stranih autora, a posetioci će imati jedinstvenu priliku da po specijalnim cenama sniženim do 20%, kupe izdanja više od 50 izdavača.


Tokom četiri dana festivala publika će imati priliku da na drugačiji i nov način iskusi kulturu čitanja i knjige, upozna se sa nesvakidašnjim naslovima domaćih i stranih pisaca, otkrije mlade, neafirmisane autore i učestvuje u bogatom pratećem programu u vidu tribina, radionica, kao i odabranom večernjem muzičkom programu.


Radno vreme festivala koji pruža novo i jedinstveno čitalačko iskustvo i doživljaj kulture knjige je:

Četvrtak i petak / 5. i 6. maj: 12 – 22h
Subota / 7. maj: 10 – 22h
Nedelja / 8. maj: 10 – 20h

Jednodnevna ulaznica za Savamala Book fest je 150 dinara.

Нема коментара:

Постави коментар