понедељак, 29. фебруар 2016.

44. FEST i Oskari!



Sinoć je održana 88. dodela nagrada Akademije, a prestižni Oskari i ove godine otišli su nekim od filmova koji će biti prikazani na FEST-u.


Pobednik večeri, odnosno nosilac nagrade za najbolji film godine, je Pod lupom (Spotlight) reditelja Toma Mekartija. Ova istinita priča o grupi novinara koji su razotkrili višedecenijska zataškivanja o zlostavljanju dece u katoličkoj crkvi osvojila je i Oskara za najbolji originalni scenario, nakon što je u istoj kategoriji nagrađena i BAFTA nagradom. Film je bio nominovan za još četiri nagrade (sporedna muška i ženska uloga Mark Rafalo i Rejčel Mekadams, režija, montaža). Jednu od uloga tumači i Majkl Kiton, koji je i prošle godine igrao u pobedničkom ostvarenju, Birdman. 

Ako niste stigli da pogledate ovaj sjajni film sinoć, požurite u Sava centar u 13.30h, a možete ga videti i sutra u 21h u Fontani. 

Čini se da je najmanje iznenađenje večeri pobeda Bri Larson u kategoriji najbolja glavna uloga, budući da je ona "počistila" sve bitne glumačke nagrade ove godine. Zlatni globus, BAFTA, Screen Actors Guild nagrada, a sada i Oskar- Bri će definitivno morati da proširi svoju već pozamašnu policu sa nagradama. 


Film Soba u kome možete pogledati ovu maestralnu rolu na programu je 4.3. u 16.30h u Sava centru i 6.3. u 22.30h u Domu Omladine. 


Nagrada za najbolju sporednu ulogu otišla je u ruke Ališe Vikander za film Dankinja. Njenom kolegi Ediju Redmejnu izmakla je nagrada za najboljeg glumca, ali je sa osmehom ispratio trijumf Leonarda Dikaprija, utešen prošlogodišnjim Oskarom koji je osvojio za ulogu Stivena Hokinga u filmu Teorija Svega. 

Ališu pogledajte u Sava centru 3.3. u 22h i 4.3. u 13.30h 

Praznih ruku ostali su filmovi Kerol, Bruklin, Trambo i Sikario, ali sama činjenica da su bili nominovani za najprestižnije filmske nagrade govori da su ovo filmovi koje ne smete propustiti na ovogodišnjem FEST-u. 

Нема коментара:

Постави коментар