четвртак, 7. март 2019.

Promocija Metropolis Jazz portala i novih izdanja Metropolis Jazz etikete u Muzičkoj kući Metropolis!


Promociju novog Metropolis Jazz portala i novih izdanja Metropolis Jazz etikete “Give & Gaslight” (Aleksandar Grujić) i „Sve će biti u najboljem redu“ (Fish In Oil) održaće se u petak 8. marta od 20h u Muzičkoj kući Metropolis, u okviru drugog dana Metropolis Jazz Fest-a.

Džez pijanista Aleksandar Grujić je svoj album "GIV & Gaslight" objavio za etiketu Metropolis Jazz.  Album je objavljen na kompakt disku, a ovo izdanje donosi nam 12 autorskih kompozicija.

Aleksandar Grujić je više puta nagrađivani džez pijanista i kompozitor (takmičenje u Strezi, Holland Casino Jazz & Pop Award ...) koji je sarađivao sa sastavima poput Balkanopolis, Amsterdam Sinfonietta, Metropole Orkest i drugim. Član je i sastava Drama Organ Trio koji su svoje  izdanje "Dramathology" objavili takođe za Metropolis Jazz. Nastupao je na festivalima poput Gaudeamus Festival, Uitfeest, Culturele Zondagen, Celtic Connection, Ohrid Summer Festival. Bavio se pedagoškim radom za vreme svog boravka u Holandiji kao profesor klavira u Muziek Edukatie Centruum, a sada radi kao profesor džez klavira na džez odseku Muzičke Škole “Stanković” u Beogradu.


 
Fish in Oil, kultni beogradski kvintet, nudi fantastični spoj džeza, bluza, surfa, panka i slobodne forme. Na drugom izdanju Metropolis Jazz Festa 7. marta nastupaju posle trijumfa na 34. Beogradskom džez festivalu u društvu legendarnog američkog gitariste Marka Riboa. Bend u sastavu Bratislav Radovanović (gitara), Dušan Petrović (saksofoni), Branislav Radojković (bas), Tom Feđa Franklin (bubnjevi) i Veljko Nikolić Papa Nik (udaraljke) dosad je objavio četiri albuma, među kojima poslednja dva, 3 ključa i Sve će biti u najboljem redu, za Metropolis Jazz.


Nakon predstavljanja Metropolis Jazz portala i promocije novih izdanja na etiketi, održaće se koncertni nastup vokalnog kvarteta MING i njihovog pratećeg benda. Sastav mladih umetnika, studenata FMU u Beogradu, za samo nekoliko meseci postojanja stekao je izuzetno interesovanje publike u Beogradu, a nastupali su već i izvan zemlje.

Нема коментара:

Постави коментар