среда, 30. јануар 2019.

Tribina: Društvene mreže, mladi i politika

Moderator: Marko Miranović, diplomirani politikolog i master političke teorije i sociologije
Učesnici: Marta Vasić, Katarina Matić i Boban Stojanović

Ova tribina bavi se problemom društvenih mreža i njihovim uticajem na mlade i njihovo političko opredeljnje.
    Pitanja kojima će se baviti ova tribina su:

    • Koliko društvene mreže danas utiču na mlade?
    • Da li mladi, i koliko, prate ”klasične” medije kao što su televizija, radio ili štampa ili su se kompletno posvetili novim medijima?
    • Da li se mladi o političkim i socijalnim temama isključivo informišu preko društvenih mreža (problem internet-političke socijalizacije)?
    • Da li su društvene mreže uspele da razbiju cenzuru?
    • Da li na društvenim mrežama postoji cenzura i u kojim formama se javlja?
    • Da li postoji nametanje političkih mišljenja i društvenih pogleda preko novih medija? Da li se ubrzala razmena političkih i društvenih ideja preko društvenih mreža?
    Na koji način su mladi kod nas izloženi delovanju društvenih mreža u političke svrhe?

    Marta Vasić, predsednik Debatnog kluba Fakulteta političkih nauka, student četvrte godine FPN-a, učesnik na mnogobrojnim domaćim i stranim turnirima u debatama. Nekoliko puta bila je finalista turnira koji su održavani u Austriji, Češkoj, Mađarskoj, Holandiji…

    Katarina Matić je učesnik i organizator velikog broja debatnih turnira u zemlji i inostranstvu (Mađarska, Hrvatska). Pored toga, Katarina je aktivista u mnogobrojnim organizacijama i udruženjima koji se bave problemima mladih.

    Boban Stojanović, Koordinator programa u Krovnoj organizacija mladih, diplomirani politikolog, Master političke teorije i socijologije, Doktorant na Fakultetu političkih nauka, politički komentator i istraživač.

    Нема коментара:

    Постави коментар