петак, 18. јануар 2019.

ДОК #1 u Kombank dvorani




Prvo izdanje novog festivala dokumentarnog filma  „ДОК #1“  održaé se od 31. januara do 3. februara 2019. godine u Kombank dvorani. Tokom četiri festivalska dana videćemo 20 dugometražnih filmskih ostvarenja raspoređenih u četiri programske celine (Prvi korak, Na ivici, Vrhunci i Biografije). Biće upriličena i retrospektiva Hajrudina Krvavca sa preko 10 njegovih kratkih dokumentarnih filmova. Prvo izdanje festivala „ДОК #1“ neće imati takmičarski karakter, a po okončanju festivala publika će moći da pogleda selekciju filmova sa festivala u Domu kulture Studentski Grad.

Program Vrhunci prikazaće dokumentarne filmove koji su zapaženi od strane programera i publike  velikih festivala, dok će suprotnost tome biti program Prvi korak, koji slavi debitante i njihove prvence. Festival će prikazati i par biografskih dokumentaraca, dok će filmovi koji obrađuju bizarne, provakativne i granične teme biti prikazani u programu Na ivici.

„U eri kompetitivnosti za nas nema apsolutnih pobednika. Uspeh svakog filma merimo količinom emocija i zainteresovanosti koje on izazove kod publike. Takođe, u istoj ravni sa veteranima, laureatima i big time produkcijama, na ovom festivalu stoje i debitanti, autori koji su tek zakoračili na festivalsku scenu. Raznolikost, mogućnost široke publike da sagleda razne tendencije, stilove i tematske preokupacije savremenog dugog dokumentarca, su naša misija, svakako.“ – istakao je Igor M. Toholj, direktor festival.

Festival se organizuje u produkciji ZERO production uz tehničku podršku Kombank dvorane, a organizatori očekuju odličan odziv publike i visok kvalitet programa.


Više informacija možete naći na sajtu www.dokfest.rs,  a  celokupan program festivala možete pogledati OVDE.

Нема коментара:

Постави коментар