среда, 16. јануар 2019.

МЕЦОСОПРАН САЊА АНАСТАСИА ГОШЋА У ОПЕРИ АИДА





На Великој сцени Народног позоришта у суботу, 19. јануара биће изведена Вердијева „Аида“(19:00) под диригентском палицом Дејана Савића. Мецосопран Сања Анастасиа  као гошћа наступиће у улози Амнерис.

           У насловној роли наступиће сопран Јасмина Трумбеташ Петровић.
Јанко Синадиновић у улози Радамеса, Амонастра тумачи Миодраг Д.Јовановић, Рамфис је бас Ненад Јаковљевић, Краљ је Драгољуб Бајић, Александра Петровић (Свештеница) и Михаило Оташевић (Гласник).

              Балетски соло Олга Олћан Миљевић и Хозе Иглесиас.

           У представи учествују Оркестар, Хор и Балет Народног позоришта у Београду.

           Премијера је изведена 10. априла 2013. године под управом немачког диригента Питера Леонарда и у режији госта из Бугарске Огњана Драганова.

Сценографију су креирали Дејан Миладиновић и Мираш Вуксановић. Катарина Грчић обновила је костиме Миланке Берберовић. Кореограф је урадио Константин Костјуков, избор видео материјала припремио је Дејан Миладиновић, а за видео продукцију био је задужен Петар Антоновић.

САЊА АНАСТАСИА je мецосопран, магистар је соло-певања на Универзитету за музику и сценску уметност у Бечу, Аустрија. Од 2005. године ради као слободни уметник и живи у Немачкој.

Освојене бројне награде на такмичењима за соло певање потврдиле су њен неспорни таленат и отвориле јој врата бројних оперских кућа у Европи и свету.
Од 2011-2013. Сања Анастасиа је била члан Државног позоришта у Мајнцу, Немачка, а наступала је у скоро свим земљама Европе, у Турској, Јужној Кореји, Јужној Африци и Јапану.

Од 2013. године редовни је гост на фестивалу Арена ди Верона у Италији где се се представила у шест различитих продукција – „Набуко”, “Травијата“, „Ромео и Јулија“, „Аида“, “Кармен” и “Бал под маскама.

Њен изузетно богат оперски и концертни репертоар укључује дела Вердија, Бизеа, Маскањија, Моцарта, Штрауса, затим Шуберта, Шумана, Рахмањинова, Прокофјева, Бетовена и других великана опере и соло песме.

Наступала је са врхунским певачима данашњице попут Пласида Доминга, гостовала са oркестрима као Московска, Београдска, Токијска филхармонија, Филхармонија Фондације Арена ди Верона и други, оперски подијум дели са најпознатијим колегама, режисерима и диригентима модерног оперског доба.

Недавно је наступила kao Кармен и Амнерис у Бугарској, Италији и Јапану, Ацучена у Румунији. Са кантатom Александар Невски поново je била гост Филхармонијског оркестра државног позоришта у Мајнцу, Немачкој. Са великим успехом по други пут гостовала је у Бриселу Опером Варна овога пута у новој продукцији опере Набуко.

Нема коментара:

Постави коментар