четвртак, 24. јануар 2019.

Bandoglavić Strahinja Siniše Soćanina


Predstavljanje knjige „Bandoglavić Strahinja“ Siniše Soćanina održaće se u sredu 30. janura od 18 sati u knjižari Delfi u SKC-u. O knjizi će osim autora govoriti i Branka Tišma, školski psiholog, i Zoran Penevski, urednik izdanja.

Strahinja je smotani, pegavi šestak sa prevelikim stopalima, koji zbog toga odlično pliva (pa ga zovu Strahinja Trepljar), ali je zato lopta koja mu se približava za njega prava opasnost.

Kada usred noći neko provali u školu, ispretura sve učionice i kabinete i ništa ne ukrade, Strahinjin život se izvrne naglavačke.

Ko je provalio u školu? Šta je tražio? Da nisu umešani ozloglašeni osmaci? Da li će šestak Strahinja konačno nagrabusiti zbog njih? Ko mu šalje misteriozne preteće poruke na Instagramu? A ko ljubavne? Može li neprijateljstvo s fudbalerima iz razreda da se pretvori u drugarstvo? Koliko ga tačno Milica mrzi?

I kakve sve to veze ima s Banović Strahinjom, koga mama zove najvećim frajerom 14. veka?

„Bandoglavić Strahinja“ je savremena tinejdžerska drama s mnogo preokreta i duhovitih dijaloga, emotivna i uzbudljiva školska priča u kojoj se prepliću dve zagonetke: jedna krimi i jedna ljubavna, i jedna o mržnji. Dobro, to su tri. J

Нема коментара:

Постави коментар