четвртак, 6. децембар 2018.

Frojdov svet u novoj knjizi Stradanja duše II


Vulkan izdavaštvo predstaviće Frojdov svet koji će vas potpuno očarati u drugom delu popularne knjige Irvinga Stouna Stradanja duše II. Knjiga je namenjena ljubiteljima priča o ljudima koji su promenili čovečanstvo. Od priznanja u inostranstvu pa sve do poslednjih godina i veza sa sledbenicima i izabranim naslednikom Jungom, Stradanja duše II je nastavak priče o jedinstvenom vizionaru koji je ušao u ljudski um i u najmračnijim dubinama nesvesnog pronašao ono što okom ne može da se vidi.
Frojd je sada poštovan, ali i dalje kontroverzan naučnik. Objavljena je njegova prva velika knjiga, Tumačenje snova, i najzad je dobio počasnu titulu vanrednog profesora. Kroz živopisne opise njegovog okruženja i istorijskog konteksta, saznajemo kako se oblikovao jedan od najvećih umova svih vremena. Dok je strogo medicinski i hladan stav prema pacijentu bio vodeća doktrina tog doba, Frojdovo „lečenje razgovorom“ postalo je veoma popularno, pre svega zbog toga što je njegov impresivan rad uglavnom bio zasnovan na njegovoj snažnoj intuiciji, jer nisu postojale naučne i objektivne metode u psihologiji na koje je mogao da se osloni.
Irving Stoun bio je američki pisac, poznat po svojim biografskim romanima slavnih ličnosti. Od majke je nasledio strast za čitanjem i obrazovanjem. Dobio je titulu magistra iz oblasti pisanja, umetnosti i nauke na Univerzitetu u Južnoj Kaliforniji. Vulkan izdavaštvo je ranije objavljivalo dela ovog autora, među kojima su: Grčko blago, Žudnja za životom, Agonija i ekstaza i Ljubav je večna.

Нема коментара:

Постави коментар