четвртак, 6. децембар 2018.

KONCERT PIJANISTE ALEKSANDRA SINČUKA


Jedan od najboljih interpretatora muzike Rahmanjinova, pobednik konkursa "Rahmanjinov", istaknuti ruski pijanista Aleksandar Sinčuk, izvodi dela kompozitora u celovečernjem nastupu na Velikoj sceni Kolarčeve zadužbine, 10. decembra 2018.godine sa početkom u 20 časova.

Ovaj jedinstveni projekat, smatra se i Najuzbudljivijim pijanističkim događajem sezone.

Aleksandar Sinčuk je ruski pijanista, diplomirao je na Moskovskom konzervatorijumu "Čajkovski", a danas nastupa širom sveta u najvećim koncertnim dvoranama Rusije, Ukrajine, Bugarske, Francuske,Španije, Italije, Portugalije, Sjedinjenih Američkih Država, Izraela, Austrije, Nemačke, Velike Britanije Danske, Luksemburga, Švajcarske, Maroka, Turske, Japana, Južne Koreje. Dobitnik je brojnih međunarodnih priznanja među kojima su "Sergej Rahmanjinov" (Moskva 2008) i Vladimir Horovic (Kijev 2012). U njegovom pijanističkom opusu izdvaja se nastup u "Karnegi Holu", koji je prethodio dvomesečnom gostovanju u SAD, kada je izveo tridesetčtiri koncerta sa Državnim moskovskim simfonijskim radio orkestrom.

Umetnička agencija NOVA RASIA, glavni je organizator koncerta, inače je specijalizovana za promociju ,pomoć i podršku mladim umetnicima,njihovim nastupima na scenama Srbije, sa željom da im pomogne da lakše ostvare svoje profesionalne nastupe a publici omogući umetničke događaje vrhunskog kvaliteta.

Koncert mladog pijaniste Aleksandra Sinčuka je po svemu jedinstven umetnički događaj koji će, sigurni smo, obeležiti celu muzičku sezou u Beogradu.

Нема коментара:

Постави коментар