понедељак, 17. децембар 2018.

Poslednje stručno vođenje kroz izložbu Ilije Šoškića „Akcione forme“ u MSUB

       Fotografija: Bojana Janjić / MSUB


Poslednje stručno vođenje kroz izložbu Ilije Šoškića „Akcione forme“ sa prevodom na srpski znakovni jezik

Muzej savremene umetnosti (Ušće 10)
Subota, 22. decembar 2018. u 13 časova

Muzej savremene umetnosti vas poziva na poslednje stručno vođenje kroz retrospektivnu izložbu Ilije Šoškića „Akcione forme“ u Muzeju savremene umetnosti u subotu 22. decembra  2018. u 13 časova. Kroz izložbu će voditi umetnik Ilija Šoškić i kustosi izložbe Nebojša Milenković (MSUV) i dr Zoran Erić (MSUB). Ovo je prvo vođenje koje se održava na srpskom znakovnom jeziku u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu.

Izložba „Akcione forme” je prva retrospektiva Ilije Šoškića, koja se u isto vreme održavala u dva muzeja savremene umetnosti – u Novom Sadu i u Beogradu. Koncepcija izložbe kustosa dr Zorana Erića i Nebojše Milenkovića osmišljena je i prilagođena izlagačkim prostorima oba muzeja. U segmentu izložbe prikazanom u Novom Sadu fokus je na radovima sa telom, performansima, umetničkim akcijama te Šoškićevom ideološki osvešćenom delovanju u javnoj sferi. U Beogradskom delu postavke akcenat je na konceptualnim celinama SATOR, Trap / Traphos, Paralele, kao i pojedinačnim radovima svedenih ali i kompleksnih geometrijskih formi. Ti radovi proizvod su Šoškićevog interesovanja za matematičke aksiome i probleme, kao i filozofske postulate, čijem istraživanju se posvećuje tokom osamdesetih. 





                                                  snimak sa otvaranja izložbe 

Nakon zatvaranja segmenta izložbe u Novom Sadu 16.decembra, publika ima priliku da ovu veoma značajnu izložbu pogleda do 24. decembra u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu. Zainteresovani koji nisu imali priliku da posete postavku u MSUV moćiće da vide snimak postavke iz Novog Sada u Sali Miodrag B. Protić u MSUB. Takođe, u istoj sali posetioci će od danas moći da pogledaju i intervju s Ilijom Šoškićem koji je uradila Milica Kojić za RTV Delta, a projektovan je u Kino sali MSUV za vreme trajanja postavke. 


 
Decembar 2018

22
Muzej savremene umetnosti Beograd
Ušće 10, Blok 15 
 

Нема коментара:

Постави коментар