уторак, 11. децембар 2018.

BLUE MOON U KEREMPUHU




Nova sezona u zagrebačkom Satiričkom kazalištu Kerempuh započela je premijerom Blue Moona, 28. oktobra zadavši temu za ovu godinu-a to je potragom pojedinca za svojim mestom u suvremenom svetu. 

Blue Moon, praizvedba urađena na osnovu romana sve češće izvođenog pisca Damira Karakaša, a u režiji Borisa Liješevića. Ovo je njegova prva saradnja sa  Satiričkim kazalištem Kerempuh. Muzika potpisuje Jurica Pađen, frontmen Aerodroma. 



Karakašev slojevit, humorističan i autentičan tekst presek je predratnog stanja posmatranog iz vizure Čarlija, propalog studenta i rokabilija koji u gradskom životu, muzici  i hedonizmu traži beg iz surove ličke provincije i zamršenih odnosa s ocem i jedom. 


Blue Moon nam u formi ispovesti oslikava Čarlijevu intimu i specifičan trenutak u vremenu ispunjen kontradikcijama; u ovom komdadu susreću se potraga za sopstvenimm identitetom i opterećenje porodičnim nasleđem, mladenački užici i nadolazeća ratna katastrofa, prošlost i sadašnjost u kojoj se tragovi prošlosti ponovo bude u drugim obličjima. 


Karakaševo pismo i Liješevićeva režija dotiču se osetljivih i relevantnih pitanja hrvatske svakodnevice, pritom zadržavajući lakoću, humor i jednostavnost umetničkog izraza.



Damir Karakaš

BLUE MOON

Adaptacija: Dina Vukelić, Damir Karakaš i Boris Liješević
Dramaturgija: Dina Vukelić
Scenografija: Igor Pauška
Kostimografija: Vedrana Rapić
Muzika: Jurica Pađen
Reditelj: Boris Liješević
Oblikovanje svjetla: Aleksandar Saša Mondecar
Scenski pokret: Pravdan Devlahović
Jezična savetnica: Ines Carović
Izvršna producentica i inspicijentica: Mirela Tihava

Igraju:

Čarli: Rakan Rushaidat
Džimi: Filip Detelić
Eli: Mirela Videk Hranjec
Otac: Jerko Marčić
Majka: Branka Trlin
Deda: Vilim Matula
Miško: Marko Makovičić
Svećenik: Marko Makovičić
Fotograf: Filip Detelić
Trovač: Jerko Marčić
Konobarica: Mirela Videk Hranjec
Điđi: Vilim Matula

Нема коментара:

Постави коментар