уторак, 11. децембар 2018.

Минималфест- Корени-Фестивал минималистичке музике



Време: Понедељак 10. децембар у 19.00
Место: Италијански институт за културу у Београду
, Kнеза Милоша 56

 

Минималфест је мали прозор у велики свет минималистичке музике, стилског правца који у светским размерама траје већ више од педесет година. И поред толико дугог периода постојања, и огромне популарности у свету, овај стилски правац у Србији ни издалека није довољно познат. 

Управо из тог разлога су два Владимира (Цвијић и Тошић) дошли на идеју да организују фестивал како би широј публици указали на рад најважнијих аутора овог правца у свету и код нас. Овај фестивал савремене музике је стилски потпуно усмерен и у том смислу је у српском музичком животу сасвим јединствена појава. У питању је пилот верзија, а организатори се искрено надају се да ће успети да наставе са радом и у наредним годинама.
 
Слоган под којим се одвија овај фестивал је Корени јер ће овом приликом на два концерта бити приказани сами почеци овог правца у САД и Србији тако да ће неке од антологијских композиција најважнијих аутора бити изведене по први пут у нашој средини.

Одржавање фестивала је финансијски омогућио СОКОЈ, а у организационом погледу Удружење пијаниста Србије, Културни центар Београда и Факултет музичке уметности.

Програм:

 
19:00 Уводна реч Владимира Тошића, селектора фестивала

19:30 Концерт америчких аутора (Јанг, Глас, Рајх, Рајли)
 
21.:0 Концерт домаћих аутора (Савић, Драшковић, Пасху, Раичковић, Тошић)

Програм ће извести пијанисти Maja Рajкoвић, Љиљана Вукеља, Владимир Цвијић и Драгана Раић.

Више о фестивал сазнајте овде.

Нема коментара:

Постави коментар