уторак, 18. децембар 2018.

DOLČE VITA:TRILER U POSLASTIČARNICI: U POTRAZI ZA KLJUČEM ZAGUBLJE SREĆE




Predstava Doče vita lagana je samo na prvu loptu. Ali, ako vam samo to prija sasvim je u redu. Ali, ako zakopate malo dublje ispod glatke površine slatkiša, svašta ćete tamo pronaći. 


U trilerskom maniru odvija se uzbudljiva potraga za davno zagubljeniim kolačem izgubljene racepture, vrlo traženim, a koji je izazivao radost i ljubav. Kolač koji je materijalizacija ljudskih želja za srećom. Dosežnom ili ne, ali posebnom za svakog poručioca ovde ili tamo.  



Problem je u tome što to dragoceno sećanje pripada simpatičnoj dementnoj baki. Kako je iniciratiti da se priseti saznaćete u ovoj predstavi režiranoj na osnovu odličnog, savremenog dramskog teksta a u tumačenju nadahnutog glumačkog asambla, sjajne scenografije i kostima koji prosto potiče na neka pozitivna osećanja i toplinu uz tu malu ali neohodnu dozu gorčine za životnom prolaznošću. 


Ne zna se ko će vas više osvojiti svojim šarmom da li pomirljiva i marljiva vlasnica poslastičarnice Snežana Jeremić Nešković, njena desna ruka, računovođa koja žudi za srećom u potkrovlju, odmerena Tamara Aleksić, iznenadni i mladalačko-veseli suinvestitor, Anka Gaćeša Kostić, uporni prosac i knigovezac, Branislav Zeremski, zvrk-dementna baka koja drži ključ a ne zna gde je- Ljiljana Stjepanović i mogući adut u toj potrazi-Minja Subota.



A ako u samoj predstavi kada se razgrnu tanke, prozorne zavese ugledate i sopstveni lik ne trzajte se bespotrebno.  

To  je i bila ideja autorskog tima. Da u vama probudi zapitanost.

Нема коментара:

Постави коментар